Klimaminister: Glad for at kunne skåne landbrug mod CO2-krav - Ingeniøren
Lars Chr. Lilleholt er ‘tilfreds’ med, at Danmark kan købe CO2-kvoter for at dække kommende udledningskrav. Det vil komme landbruget til gode, men trodser Klimarådets anbefalinger.
Minister på vej med fracking-tilladelse på Lolland - Ingeniøren
Alt tyder på, at klimaministeren i morgen vil give sin tilladelse til efterforskning og indvinding af olie, gas og geotermisk energi på Lolland-Falster. Det inkluderer blandt andet et ‘ja’ til fracking.
Energiforsker til Brinkmann: Vi er nødt til at gøre vedvarende energi billigst
Hvis vedvarende energi bliver den billigste løsning, er det ikke så vigtigt, hvad politikerne beslutter. Energiforsker opfordrer til at satse på velprøvede teknologier som vind og sol for at begrænse klimaændringer i tide.
Energinet.dk frigiver data: Følg danskernes energiforbrug i går, nu og i morgen - Ingeniøren
Med Energidataservice kan enhver få indsigt i historisk og nutidigt energiforbrug, hvorvidt strømmen er fra sol, vind eller andre kilder, og hvor meget CO2-udledning, der følger med.
Byggeboom æder verdens bedste landbrugsjord - Ingeniøren
Frem mod 2030 vil verdens byer komme til at fylde omkring dobbelt så meget som i dag. Væksten vil dække noget af verdens mest frugtbare landbrugsjord og true fødevareforsyningen i de hårdest ramte lande.
Dansk klimastation skal kortlægge forholdene på Camp Century - Ingeniøren
Geus overvåger de næste fire år den nedlagte amerikanske militærbase under isen i det nordvestlige Grønland.
Spørg Scientariet: Hvorfor er bundet af havet så koldt? - Ingeniøren
En læser undrer sig over, hvorfor bunden af verdenshavene er tæt på frysepunktet, når Jorden er så varm i dybden. Det svarer lektor i klima- og geofysik på.
Brintbranchen: Læg afgifter på bilers CO2-udledning - Ingeniøren
Afgiftssystemet skal kigges efter i sømmene og laves mere gennemskueligt, hvis brint og andre grønne energiformer skal være konkurrencedygtigt på længere sig. Det mener brintbranchens virksomheder.
Politikerne er uenige: Kan man have et klimavenligt landbrug uden markante omstruktureringer? - Ingeniøren
FOLKEMØDE: Landbruget skal reducere sine klimagasudledninger. Men om det kan ske med teknologisk udvikling af en eksisterende landbrugsmodel, eller der skal gennemgribende forandringer til, kan politikerne ikke enes om.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…