Kun få procent af københavnske overvågningskameraer registreret | Version2
Sidste år indførtes en forsøgsordning med et register over overvågningskameraer, der skal hjælpe politiet i deres arbejde med at bekæmpe terror. Ordningen halter, erkender politiet og politikere.
Far truede mor med pistol: Google Home ringede til politiet | Version2
Google Home afværgede hvad det amerikanske politi beskriver som ‘en meget voldelig situation’.
Hvorfor Kotlin kan blive java-udvikleres yndling | newz.dk
I sidste uge blev der afholdt JDK IO-konference på IT-Universitetet i København.
Her stod det klart, at det nye JVM-sprog Kotlin vil fortsætte med at sti …
Hjerneforsker: Smartphonen ødelægger evnen til at dagdrømme - MereMobil.dk
Professor Albert Gjedde frygter, at vi om ti år er mindre empatiske, fordi smartphonen gør os mere impulsive. Smartphonen tog for ti år siden den vestlige verden med storm, og har siden forandret vores hverdag. Den har ændret vores måde at være sammen på – og så har den ikke mindst ændret mange menneskers ageren. – Retro: Sådan var mobilen for 10 år siden Undersøgelser viser at flere og flere ikke bare får et dagligt fix af smartphonen, men bruger adskillige timer på, at kigge på skærmen, blive underholdt og opdateret. Nu råber Albert Gjedde vagt i gevær. Han er professor i neurobiologi ved Københavns Universitet og mener, at konstant brug af smartphonen forpurrer den tid, der ellers ville være brugt til at dagdrømme. Men gør det noget? Ja, det gør det, siger Albert Gjedde til TV 2-programmet “Go’ morgen Danmark”. For dagdrømmeri er en læringsproces og når vi dagdrømmer, …
IDA: Regeringens bud på en finanslov er for uambitiøst med Datatilsynet
Datatilsynet skal reelt styrkes, så det i langt højere grad kan vejlede myndigheder og virksomheder, mener Ingeniørforeningen IDA.
Mobildata på danske ansatte i Forsvaret og politiet solgt på nettet: Nu skal der ryddes der op i medarbejdernes apps
Mere end 60.000 danskeres præcise lokation, herunder medarbejdere fra Forsvaret, politiet og Forsvarets Efterretningstjeneste, figurerede i en database, der kunne købes på nettet. Nu vil flere statslige myndigheder rydde op i de apps, der bliver anvendt af medarbejderne.
“Vi fulgte Ubers fremfærd hele vejen fra Silicon Valley til flere og flere europæiske storbyer. Men dengang var jeg nok relativ naiv”
“Den dag, hvor Uber bliver lanceret i Danmark, er jeg til et møde inde i København fra morgenstunden, og mens jeg er på vej tilbage, ringer en samarbejdspartner og fortæller mig, at Trafikstyrelsen nu har anmeldt Uber til politiet for overtrædelse af taxiloven. Lige der tænker jeg, at nu er det klaret, og nu falder det hele nok snart på plads.”
Våben, stoffer og hælervarer: Version2 tager på rundtur i nettets mørkeste afkroge
I jagten på hackere har it-sikkerhedsfolk bygget værktøjer, der indekserer dele af ‘det mørke net’. Med dem har vi besøgt de mørkeste afkroge af internettet – så du ikke behøver.
Tilsyn: PET bryder »systematisk« lovkrav
Politiets Efterretningstjeneste (PET) bekæmper terrorisme og spionage i Danmark, og tjenesten har derfor ekstraordinære beføjelser til at overvåge og indhente stærkt private oplysninger om os allesammen.
Politiets Efterretningstjeneste bryder loven og gemmer data i mere end 15 år: “Det er selvsagt særlig bekymrende”
Den danske efterretningstjeneste har i årevis opbevaret oplysninger om danske borgere i længere tid, end det er lovligt. Det udløser endnu engang kritk fra Tilsynets med Efterretningstjenesterne, men har endnu ikke fået noget konsekvenser.
88 myndigheder i 24 lande har brugt Clearview AI siden 2020 - også Rigspolitiet
Op til 88 efterretningstjenester og regeringsagenturer i 24 forskellige lande har brugt teknologien Clearview AI.
Henrik driver den mest kontroversielle del af mørkenettet: »Jeg ved godt, der er et lille misbrug«
Mørkenettet faciliterer alverdens lyssky foretagender, og det er svært for politiet at komme efter bagmændene. Men det er også vigtigt for aktivister at kunne bevæge sig i mørket, mener en af de danske aktivister bag netværket.
Rigspolitiets cyberenhed har foretaget op til 50 søgninger i det kontroversielle AI-software Clearview AI
Rigspolitiet afviste i 2020 at have benyttet det kontroversielle ansigtsgenkendelsesprogram Clearview AI. Nu viser data fra prøveperioder af softwaren, at Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, har søgt i løsningen op til 50 gange.
Trods nye beskyldninger: Rigspolitiet afviser blankt at have brugt det stærkt kontroversielle program Clearview AI
Ifølge data, som det amerikanske medie Buzzfeed har fået adgang til, skulle NC3 under Rigspolitiet have søgt mellem 11 og 50 gange i det kontroversielle ansigtsgenkendelsessoftware Clearview AI. Men Rigspolitiet afviser blankt, ligesom det gjorde for et år siden, at have brugt værktøjet.