Varme og vandmangel sætter landbrug under pres
Stigende temperaturer og øget fordampning truer dyrkningen af vigtige afgrøder. På verdensplan er landbruget ansvarlig for 70 procent af ferskvandforbruget, men klimaforandringer gør vand til en mere knap ressource, advarer landbrugs- og klimaforsker.
Jyske landmænd bliver mere klimavenlige
Mælkebonden Mikkel Juhl Nielsen er én af 40 økologiske landmænd, der den kommende tid får udleveret en individuel klimahandleplan, som skal nedbringe deres udledning af drivhusgasser.
Halvdelen af Danmarks landbrugsarealer dyrkes ud fra GPS-data
Danske landmænd er for alvor kommet i gang med at bruge geodata i deres arbejde og målsætninggen er, at mange flere landmænd begynder at bruge data fra rummet.
Minister åbner for bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet
I nye huse belaster produktionen af byggematerialer klimaet mere end bygningernes energiforbrug i hele deres levetid. Nu åbner Ole Birk Olesen for at indfører en frivillig klasse i lovgivningen, hvor disse forhold medregnes.
Byggematerialer belaster klimaet mere end opvarmning
Nye huse er nu så energieffektive, at byggematerialerne påvirker energiforbrug og klima mere end driftsforbruget. Fremover skal materialerne regnes med, mener forskere og branchen.
Danske svin får mindre antibiotika og zink
Medicinforbruget til grise faldt sidste år omkring fem pct. Både forskere og landbruget glæder sig.
Klimaforandringer kan betyde mere turbulens på flyveturen
Jetstrømmen i det nordlige atlanterhav flytter sig efter alt at dømme. Og det kan give flypassagerer store rystetur i fremtiden, viser ny forskning.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen
Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effekten
Kostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.