Tænketank: Klimasikring skal være en del af husets tilstandsrapport
Danske husejere skal dokumentere, hvordan de har klimasikret deres huse, så de ikke sælger sorteper videre, mener den grønne tænketank Concito. Ministeren er lydhør.
Nordmænd vil udvikle ’grøn’ kunst-sne
Global opvarmning gør skisporten afhængig af kunst-sne, men produktionsmetoden kræver meget energi. Et norskledet projekt satser på at gøre kunst-sneen mere klimavenlig med varmepumper.
Nervekrig om klimatilpasning kan koste borgerne dyrt
Den politiske strid om, hvordan klimatilpasningsprojekter skal finansieres, øger risikoen for oversvømmelser og dyrere projekter.
Professor: Klimaforandringerne bliver værre, end vi har troet
Klimaforandringerne bliver værre frem mod 2050 end hidtil antaget, siger dansk professor ovenpå Arktis-rapport, klimatopmøde og stigende CO2-udledning.
Minister kalder Googles overvejelser om datacenter et scoop
Klimaminister glæder sig over Googles overvejelser om at oprette et nyt datacenter i Aabenraa.
Efter valgkampen venter vandkampen
ANALYSE: Usikkerhed om, hvor meget kommunerne, staten, grundejerne og vandforbrugerne skal betale for klimatilpasning, sætter projekterne i stå.
Fredagspodcast: Teslas lastbil, klimatilpasning og signalproblemer
I Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler det om Teslas nye eldrevne lastbil, en ny, præcis test for prostatakræft samt om udfordringerne med at sikre de danske byer mod stigende vandstand og regnmængder.
Uprøvet klimafiks til 188 mio. kroner skuffer atter – nu ruller pengene igen
Ny status for udrulning på lossepladser af omdiskuteret Biocover-teknologi viser, at potentialet skrumper, prisen fordobles, og at metan-reduktionen måske slet ikke kan regnes med i vores klimaregnskab.
Teknologisk Institut: »En god ide at investere i varmepumpen med det samme«
Trods tidligere anbefalinger kan det bedst betale sig for husejere at investere i en varmepumpe med det samme frem for andre energirenoveringer, konkluderer ny rapport fra Teknologisk Institut.
Den første, den revolutionerende og den mislykkede: Her er historien bag 4 vacciner
Tidligere erfaringer hjælper danske forskere i jagten på en corona-vaccine.
Slut med ‘slave’ og 'master:’ Linux gør op med racistisk terminologi
Den gamle terminologi indeholder flere ord, der kan lede tankerne hen på racistiske og imperialistiske uligheder i samfundet. Derfor har holdet bag Linux nu valgt at indføre nye termer, når der skal programmeres.
Moores lov halser efter nye kunstige neurale netværk
Et nyt studie fra MIT viser at nye neurale netværk, kendt som deep learning, kræver så meget regnekraft, at det snart bliver en udfordring at følge med både teknisk, økonomisk og energimæssigt. Studiet viser, at tre års algoritme-optimering kræver en tidobling af regnekraften.
Ridley Scott laver din film for Google
Google og legenden Ridley Scott gentager successen og laver en ny omgang ’Livet på en dag’, hvor helt almindelige menneskers hverdag dokumenteres.
Indlægget Ridley Scott laver din film for Google blev først udgivet på iNPUT.
…
Techtopia #158: Kvinderne bag Atari
Programmøren Dona Bailey blev meget forvirret, da hun startede på sit nye job. Hun blev præsenteret for 30 nye kollegaer, men hvordan skulle kunne kende forskel på dem, når de alle sammen hed Dave? Hun blev ansat i verdens første computerspilsfirma Atari i 1980. Hvis man var ung i 70erne og 80erne, så har man sikkert stået i osen fra friturestegte forårsruller på den lokale grillbar og spillet Pong, Pacman eller Space Invaders fra Atari. Måske ovenikøbet Dona Baileys hovedværk Centipede.
Ekspert om eksplosion i Beirut: »Ammoniumnitrat detonerer ikke spontant«
Mindst 100 er dræbt efter at indholdet af et varehus på Beirut havn røg i luften i går - men hvorfor eksploderede det?