Året der gik – de vigtigste nyheder fra 2019
En dramatisk togulykke blev den triste begyndelse på et år, hvor der var dårligt nyt om klima, drikkevand og genbrug af plast, men også et mere opløftende forbud mod fluorstoffer og indvielse af ny metro og det største broprojekt siden Øresundsbroen …
Grøn organisation: Regnemaskinen bag vores nye veje er helt skæv
Danmark beregner værdien af nye veje og jernbaner uden at tage tilstrækkeligt hensyn til klimaet. Til gengæld vurderer vi hvert eneste sparede minut i bilen enormt højt, fremhæver rapport fra grønt råd.
Transportminister vil have nattog til lufthavnen - ikke Københavns Hovedbanegård
Støttepartierne har fået en formulering om DSB og nattog med finansloven. Ifølge ministeren handler det dog først og fremmest om at hjælpe svenskere og østrigere med deres planer.
Salget af elbiler satte rekord – men det gjorde salget af fossilbiler også
Der blev solgt næsten fire gange så mange elbiler i 2019 som i 2018, men det forhindrede ikke, at også salget af fossilbiler blev rekordhøjt.
Dansk Byggeri: Skift olie- og naturgasfyr ud med varmepumper og spar 640.000 tons CO2
Byggeriets brancheorganisation opfordrer til en plan med både pisk og gulerod, så 100.000 husejere skrotter deres oliefyr og yderligere 400.000 går fra naturgas til fjernvarme eller varmepumpe.
Forsker om Sonos’ »genbrugstilstand«: Det perfekte eksempel på planlagt forældelse
Der skal nye regler til at sikre, at forbrugerne kan benytte velfungerende produkter i længere tid. Ellers når vi ikke vores klimamål, siger svensk forsker bag rapport om planlagt forældelse.
Østat forbyder solcreme: Fra i dag må turister beskytte sig mod Solen på anden vis
Palau er det første land i verden, der har indført et landsdækkende forbud.
Svensk studie: Hver vesterlænding bruger energi som en dinosaurus på 30.000 kg
Forskere fra KTH i Sverige har omregnet vores samlede energiforbrug per person til madkalorier for at se, hvor store vi ville være, hvis vi spiste hele forbruget. Svaret er: 12 meter høje.
Lynetteholmens pris eksploderer: Udløser dominoeffekt til 80 milliarder
Med til Lynetteholmen hører metro, havnetunnel og flytning af rensningsanlæg til endnu en kunstig ø ud for Hvidovre. Men den overordnede debat mangler totalt, mener eksperter.
Ugens debat: Nyåbnet metro lukker igen
Den nyåbnede metrocityring i København lukker to uger i januar. Det sker for at teste en opgradering, der er nødvendig før åbningen af Nordhavnslinjen. Det faldt ikke i god jord hos læserne på ing.dk, som ikke havde noget imod sikkerhed, men mente, den burde sikres på en anden måde.
Lynetteholmens metro bliver planlagt: Her er de tre forslag
Lynetteholmen skal forbindes med metro til resten af byen, og der er nu tre forskellige forslag til den nye metrostrækning tilbage på bordet. Læs om dem her.
Endnu en lukning venter for Cityringens passagerer
Det bliver ikke sidste gang, når metroselskabet til januar lukker Cityringen i to uger, fordi it-systemerne skal opgraderes for at tilkoble en afgrening mod Nordhavn. Det vil ske igen, når strækningen mod Sydhavn skal kobles på i 2024.
Cityringen lukkes helt ned i to uger
Metroens styresystemer skal opgraderes for at kunne tage den nye linje mod Nordhavn i brug. Test af det nye system betyder, at Metroselskabet lukker Cityringen helt ned i to uger i januar.
Nordhavn-metro står klar til april – Men sådan vil det ikke se ud på overfladen
Når metroen til Nordhavn åbner omkring 1. april, vil pladserne omkring metrostationerne stadig fremstå ufærdige. Først i 2025 vil begge stationspladser være helt færdige.
Cityringen efter skinneslibning: Hver tredje støjramte nabo er stadig generet
Metroselskabet har taget kontakt til 300 personer, som klagede over støj. Omkring halvdelen af de 100, der har vendt tilbage, oplever slet ingen forskel.