Regioner vil være med til at klimasikre åer og kyster
Danske Regioner vil gerne koordinere klimaindsats for kommunerne ved åer og kyster. Eksperter er delvist positive. KL siger dog nej tak.
Spørg Fagfolket: Hvornår skal jeg holde varmepumpen og min radiator slukket?
Et par læsere vil gerne vide, om man skal slukke varmepumpen om sommeren og radiatoren under udluftning. Det svarer Teknologisk Institut på.
EU’s patentkontor afviser: En AI kan ikke eje en opfindelse
To patentansøgninger, der er blevet udviklet af AI'en Dabus, er blevet afvist af EU’s patentkontor. Det er nemlig med den nuværende lovgivning kun mennesker, der kan ansøge.
Nu kommer DAB-kravet: Til december skal nye biler sælges med digital radio
Alle nye biler der sælges efter 21. december skal have en DAB-radio installeret. Det slår Klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen fast i kølvandet på nye EU-regler. I dag har kun hver tredje nye bil DAB-radio.
Danmark sakker bagud: Vi ignorerer nybyggeriets største klimabelastning
Størstedelen af en ny bygnings klimapåvirkning stammer fra byggematerialerne, opførelsen og nedrivningen. Holland, Sverige og Finland stiller krav – danske politikere har overvejet sagen i fire år.
Kommuner ønsker sig strammere miljøzoner i byerne
Kommunerne skal have mulighed for at indføre strammere krav til de mest forurenende og klimabelastende køretøjer – og gerne i flere byer end i dag, foreslår KL i nyt udspil. FDM forholder sig kritiske.
The Guardian: Bots og trolde spreder falske rygter om brandstiftelse i Australien
Ekspert har analyseret sig frem til, at bots og trolde, under hashtagget #ArsonEmergency, spreder rygter om, at brandene i Australien ikke er forårsaget af klimaforandringer.
Danmarks klimaduks: Sønderborg er halvvejs mod CO2-neutralitet
Længe før Folketinget og resten af landets kommuner kom ind i klimakampen, besluttede erhvervsfolk og politikere i Sønderborg sig for at blive CO2-neutrale. Næste år er de halvvejs. Lær opskriften, læs om fejltrinene og om truslen fra det stigende energiforbrug.
Debat: Når videnskabelig usikkerhed bliver en dårlig undskyldning
Hvis vi tror på, at menneskeskabte klimaforandringer er reelle, kan vi blive nødt til at ofre det, vi anser for det gode liv. Derfor kan det være fristende ikke at lytte til forskningen.
12 år gammel klimarapport: I 2020 begynder massive skovbrande i Australien
En rapport fra 2008, bestilt af den australske regering, advarede om, at 2020 ville blive året med de første voldsommere brande på grund af global opvarmning.
Skrappere krav skal komme ‘falsk’ grøn strøm til livs
Nye retningslinjer skal forhindre falsk varebetegnelse på grøn strøm. Men forbrugerne bør stadig være på vagt, lyder det fra Rådet for Grøn Omstilling.
Museet, hvor alle kan se ind i fremtiden, er blevet en turistmagnet
Et museum for ting, som sker om 100 eller 1000 år – Berlins nye attraktion er allerede blevet byens nye turistmagnet.
Energistyrelsens klimastatus: Vi er stadig 10 millioner ton CO2e fra klimamålene i 2030
Danmark er nærmere målet end ved sidste års fremskrivning, men der mangler stadig at findes reduktioner svarende til 13 procentpoint i 2030.
Kulkraft steg med ni procent sidste år - samtidig planlægger Kina nye 33 GW-kulkraftværker
Trods generelt positive trends blev der, ifølge en ny rapport, planlagt etablering af mange nye kulkraftværk i 2021, især i Kina, hvilket strider mod globale klimamål.
I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier
Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.