Danske alger kan nedbringe methan fra kobøvser markant
Et australsk studie viser, at en tropisk rødalge kan nedbringe mængden af methan fra kobøvser med 40-98 procent. Herhjemme har forskere især et godt øje til brunalgers potentiale for reduktion af landbrugets klimabelastning.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.
Søer og vandløb overset i CO2-regnskab: Udleder 9 pct. af landets klimagasser
CO2 siver fra danske ferskvande og udgør en hidtil udokumenteret del af den danske CO2-udledning, påpeger forskere på baggrund af nye beregninger. Det er endnu uvist, hvor meget af udledningen, der fremgår af landets CO2-regnskab.
Netflixserie: Benhård klassekrig på en bundfrossen klode
Serien Snowpiecer udvider og digter videre på universet fra filmen af samme navn, hvor de overlevende fra en global klimakatastrofe fræser afsted på et spor, der rækker hele vejen rundt om en bundfrossen jordklode.
En lille klimahelt med lange ører: Skal du have kanin på din tallerken?
Produktion af kaninkød udleder mindre CO2 end svin og kvæg.
Har du set dem? Kæmpeflokke af larver skaber spøgelsestræer
Overalt i landet pakker spindemøllarven lige nu træer ind i sit hvide spind.
5 teknologiske gennembrud, der har forandret arkæologien fuldstændigt
Genteknologi, laserlys og kunstig intelligens giver store gennembrud i vores viden om fortiden.
Hundredvis af forskere vil have Facebook til at stramme skruen overfor Donald Trump
Trumps indlæg om de landsdækkende protester imod politivold tilskynder til vold og spreder misinformation, lyder det fra mere end 200 forskere, der opfordrer Mark Zuckerberg til at overveje strengere Facebook-politikker.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen
Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.