Kvantecomputere øger privatlivets bekymringer
Quantum Computing eller i daglig tale kvantecomputere, har for mange været en teknologirevolution i det meste af det sidste årti. Det lovede gennembrud ser dog ud til at lade vente på sig. I mellemtiden rejser eksperter, selvom investeringerne fortsat tipper ind, ubehagelige spørgsmål om, hvorvidt det repræsenterer afslutningen på det online privatliv, som vi kender det. Så hvad er quantum computing, hvordan adskiller det sig fra traditionelle computere, og hvorfor ringer alarmklokken hos eksperterne? Vi vil forsøge at besvare alle disse spørgsmål i denne artikel.
Minister afviser indsats mod Keylogger-svindel: Den ligger hos kommunerne selv
Version2 kunne sidste år afdække, at mange danske biblioteker er alt for dårligt beskyttede mod de keylogger-angreb, der har plaget bibliotekerne i årevis. Kulturministeren afviser at sætte ind - ansvaret ligger hos kommunerne, lyder det.
Sprogmodel finder farlige virusmutationer
En model, der gør det muligt for computere at forstå sprog, kan også pege på de virusmutationer, der kan være modstandsdygtige over for vaccine.
Nyudnævnt professor i cybersikkerhed har en god og en dårlig forudsigelse for 2021
Jens Myrup Pedersen gik ved årsskiftet fra at kunne kalde sig lektor til at bestride titlen som professor i cybersikkerhed - den første af sin slags i Danmark. Computerworld har talt med ham om hans nye titel og to forudsigelser for cybersikkerhedsområdet i 2021.
TDC, Telia, Telenor og 3 fortsætter ulovlig logning: “Teleselskaberne må afklare med sig selv, om de vil foretage en frivillig masselogning eller rette sig efter EU-retten”
Teleselskaberne har nu justitsministerens ord for, at det står dem frit at stoppe den ulovlige masselogning af danske borgere. Men ind til videre fortsætter store teleselskaber med at logge deres kunder og abonnenter, selvom det klart er i strid med EU-retten. “Det kan siges meget klart. EU-retten har forret for national ret og dermed også for den danske ret,” siger professor til Computerworld.
Chip-kaos: Færre biler ruller ud af fabrikshallerne de næste måneder
Kombinationen af global handelskrig mellem Kina og USA, corona-krise, øget efterspørgsel på hardware og ekstremt ufleksible produktionsfaciliteter giver mangel på mikrochips verden over.
Google undersøger problemer med corona-apps til Android
Problemer med smittesporings-app til Android bliver nu undersøgt af Google. Det sker flere måneder efter, at Computerworld kunne fortælle at danske Android-brugere oplevede lignende problemer.
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Sådan ændrer du Android DNS-indstillinger
Ændring af standard DNS-serveren til din internetforbindelse har mange fordele, herunder forbedret sikkerhed, bedre privatliv, øget hastighed og mere. Du kan ændre DNS-indstillingerne for din internetforbindelse på alle moderne computere og smartphone-operativsystemer, inklusiv Windows, macOS, Linux, Android og iOS. I denne guide gennemgår vi processen for ændring af DNS-indstillinger på Android.
Problemer med coronaprover.dk: Flere kan ikke bestille test-tider
Flere personer har i løbet af de seneste par dage haft problemer med at tilgå coronaprover.dk og bestille test. Region Nordjylland står for siden, men ved endnu ikke, hvad problemet skyldes.
CES 2021: D-Link fremviser ny Wi-Fi 6 Mesh router
På CES 2021 har D-Link introduceret deres nye D-Link AI M32 router sammen med andet Wi-Fi 6-tilbehør, inklusiv den første Wi-Fi 6 USB 3.0 adapter på markedet. D-Links DWA-X1850 adapteren leverer en hurtig og nem måde for brugere at opgradere deres stationære og bærbare computere med den nyeste trådløse AX-teknologi til en overkommelig pris.
Pc-salget i eksplosions-agtig fremgang: Brager frem med 26 procent i forhold til året før
Efterspørgslen efter computere har under pandemien været så stor, at leverandører og producenter har haft svært ved at følge med.
Godt nyt for dine øjne: Nye OLED-skærme udsender mindre blåt lys
Bedre nattesøvn og mindre digital øjentræthed. Det håber skærmproducenter som LG og Samsung at opnå ved at skifte fra konventionelle LED og LCD -skærme til OLED.
LG Display tilbyder 42 tommer OLED paneler i år - recordere.dk
Mens de fleste køber større og større TV, har LG Display valgt også at sikre at folk med begrænset plads kan få et OLED TV. I år er de klar med et OLED panel på 42 tommer.
Pauli-krystaller og Klein-tunneling
En række besynderlige kvantefænomener forudsagt teoretisk for mange år siden er nu endelig påvist. Måske kan de give bedre forståelse af superledning og ultralydssystemer.