Forsker om bly i solceller: Forbyd det og undgå miljøbombe
Indtil videre er det lykkedes solcelleindustrien at overbevise EU om det giftige tungmetals nødvendighed.
EU-landene enige om at styrke forsvaret mod cybertrusler i 2022
Verden er et farligt sted, og de digitale trusler er blandt de mest alvorlige mod EU. Derfor vil unionen styrke sit cyberforsvar fra næste år.
It og miljø: Har vi kun råd til at tænke på prisen?
Klumme: Har vi råd til at lade være med at investere flere midler i miljøet for at sikre vores efterkommere ordentlige levevilkår?
Fossil-biler skaber langt mere affald end elbiler
En ny analyse viser, at elektriske køretøjer bruger langt færre ressourcer end biler, der kører på fossilt brændstof.
Brasiliansk satellit skal overvåge truede regnskove
Skovrydning og landbrugsaktivitet i Amazonas skal følges i realtid ved hjælp af Brasiliens første satellit.
Få styr på de nye energimærker
EU har ændret energimærkningen for TV og elektroniske skærme samt hårdehvidevarer. Nu er de slut med at gå efter A+++. Læs om de nye energimærker her.
Statsminister Mette Frederiksen og Angela Merkel i fælles opråb til EU: Kræver digital handlingsplan
I et fælles brev kræver statsminister Mette Frederiksen (S) i følgeskab med Tysklands kansler og statsministrene fra Finland og Estland øjeblikkelig handling på det digitale område fra EU. De opfordrer EU til at sætte gang i tre initiativer.
Roterende rumskibe var en tosset ide, der nu skal bygges
Vi kender dem fra utallige rumfilm – de roterende rumskibe med kunstig tyngdekraft. De vil give astronauterne bizarre oplevelser. Alligevel vil ingeniører nu bygge et.
Snart er Europa selvforsynende med batterier til elbiler
I fremtiden vil halvdelen af alle nye batterier til elbiler komme fra Tyskland, som i 2020 blev verdens næststørste marked for elbiler og plugin-hybridbiler. Men hvis tilskuddene til køb af elbiler forsvinder, kan markedet kollapse.
Apple i Frankrig angiver score for hvor let det er at reparere iPhone
Tilbage i november måned vedtog EU Parlamentet Right to Repair-loven, så det blev lov, at der på visse teknikprodukter skal angives en score mellem 1 og 10 som angivelse af reparationsmuligheden for produktet. Alt sammen for at mindske elektronisk skrot. I sidste måned blev Frankrig det første land i EU, der indførte disse nye scorer […]
Read More…
.
EUs nye energimærkning A-G til elektronik stiller større krav
Her i marts introduceres nye EU-krav til energimærker til forbrugerelektronik. Mærkerne har til hensigt at øge kravene til producenterne og give forbrugerne en større indsigt i produkternes energiforbrug og CO2-fodaftryk. Ny energimærker på forbrugerelektronik i EU Med de nye EU-krav til energimærker til forbrugerelektronik får vi også en ny energiskala, der går fra A-G, her […]
Read More…
.
CO2-udledning stiger kraftigt efter historisk fald under Covid-19
Den globale CO2-udledning var to procent højere i december end i samme måned året forinden.
Omsider bliver det lettere at reparere din hvidevare og skærm
Nye EU-regler sikrer lettere adgang til manualer og reservedele for opvaskemaskiner, køleskabe og skærme, men kun for professionelle reparatører. NGO påpeger, at også ikke-professionelle burde have ret til det.
Replik: Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Ingeniøren påstår i en leder, at længere reklamationsret vil føre til mere holdbare produkter. Men det er der intet belæg for og lederen er baseret på forkerte fakta. Forslaget vil alene sende en stor regning til danske forhandlere uden at gøre noget for den grønne omstilling.
Sensorer optimerer solcellers elproduktion
Det begyndte som en hobby for Giorgio Demurtas at udvikle styringselektronik til solpaneler. Nu er der for alvor gang i salget.