Minister afviser ekstra-regning for gasledning til Lolland-Falster Klimaministeren vil ikke yde en særlig støtte til to biogasanlæg på Lolland og Falster, og dermed afværges en ekstraregning. De to anlæg må ansøge på lige fod med andre biogasanlæg i et kommende udbud.
Skovrydninger og skovbrande steg kraftigt i 2020 Særligt tropiske skove i Amazonas, Congo og Sydøstasien er blevet ramt af rydning og brand i 2020, viser en global overvågning af skovenes tilstand.
Ugens debat: Hvor naturlig skal en skov egentligt være? På Ingeniørens forside i sidste uge kritiserede fagfolk statens skovdrift for at skade biodiversiteten og være i strid med lovgivningen. Mange læsere var ikke helt med på tanken om, at skov ikke nødvendigvis er natur.
Vismænd tilslutter sig koret: CO2-afgift er billigste vej til klimamålet Samfundet kan slippe med en årlig regning på fire mia. kr. for at nå klimalovens 70 pct.-mål, konkluderer De Økonomiske Råds formandskab. Men politikerne skal hurtigt vedtage en CO2-afgift på 1200 kr per ton og må ikke skåne landbruget, advarer de.
Klima-oprør ulmer i landbruget Landbruget vil fremover selv godskrives for den CO2-reduktion, som gylle og halm giver, når det puttes i energianlæg. Radikal ordfører er positiv overfor ideen.
Grødeskæring i vandløb og søer kan ske mere skånsomt med pincet En såkaldt grødepincet har flere steder løst op for en konflikt mellem landbrug og miljøbeskyttelse. Pincetten er ikke et vidundermiddel på alle planter og strækninger, men den ville givet være mere udbredt, hvis flere kommuner kendte til den.
Pesticiders skade på bier er fordoblet Stigningen skyldes, at moderne pesticider er mindre skadelige for pattedyr, men mere giftige for bestøvere og hvirvelløse dyr.
Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.