Grødeskæring i vandløb og søer kan ske mere skånsomt med pincet En såkaldt grødepincet har flere steder løst op for en konflikt mellem landbrug og miljøbeskyttelse. Pincetten er ikke et vidundermiddel på alle planter og strækninger, men den ville givet være mere udbredt, hvis flere kommuner kendte til den.
Pesticiders skade på bier er fordoblet Stigningen skyldes, at moderne pesticider er mindre skadelige for pattedyr, men mere giftige for bestøvere og hvirvelløse dyr.
Energi-ø-undersøgelser kan give pattedyr høreskader Selv om akustisk opmåling af havbunden inden man anlægger energiøer, kan give permanente høreskader på havpattedyr, kan det let undgås, konkluderer forskere forud for undersøgelserne.
Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.
Energiforbruget faldt 8,5 pct i corona-året 2020 Lavere forbrug af olie, gas og kul medførte et fald på 12 pct. i udledningen af CO2 fra energiforbruget, fremgår det af en foreløbig energistatistik fra Energistyrelsen.
PODCAST: Efter Kvanefjeld: Grønland har andet end uran i undergrunden Efter det grønlandske valg ser det sort ud for minedriften i Kvanefjeld. Men ud over uran er der meget andet at grave efter – lige fra rubiner til titanium. I ugens Transformator kan du også høre om, hvorfor det er så svært at lægge en CO2-afgift på landbrugsbedrifter.
Skovrydninger og skovbrande steg kraftigt i 2020 Særligt tropiske skove i Amazonas, Congo og Sydøstasien er blevet ramt af rydning og brand i 2020, viser en global overvågning af skovenes tilstand.