Mød dine nye it-medarbejdere … de hedder Low-Code og Automatisering
Klumme: Jeg godt klar over, at low-code og automatiseringen ikke kan indgå på lige fod med it-medarbejdere, og selvfølgelig er det heller ikke målet. Men i samspillet med kompetente it-medarbejdere, der i øjeblikket løber for stærkt, kan der være hjælp at hente i de to teknologier.
LEDER: Lad 2022 blive året for en sammenhængende klimaplan
2021 er ved at rinde ud, og selvom det blev mere coronapræget, end vi havde håbet på, da vi gik ud af pandemiens første år, så fik klimaet igen plads på den politiske dagsorden. Flere udskud…
En særlig bille har inspireret et nyt NOx-partikelfilter
Med inspiration fra bombardierbillen, har et svensk startupfirma udviklet en rensningsteknologi til dieselbiler, der kan reducere emission af nitrogenoxider
Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinføling
I Aalborg arbejder civilingeniører på at udvikle en algoritme, der kan forudsige lavt blodsukker hos diabetikere. Og de vil kunne forklare, hvad advarslen bygger på.
Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
CES: Vilde laptop-designs fra ASUS og Lenovo - recordere.dk
De to asiatiske producenter udnytter fuldt og helt, at skærmteknologier udvikler sig med syvmileskridt for tiden. Når vi snakker om foldbare, er det som regel smartphones, vi henviser til. Men hvorfor skulle det dog kun være de helt små skærme, der kan foldes? Sådan er der nok nogen, der har tænkt hos ASUS, der aldrig […]
Center for Cybersikkerhed åbner ny afdeling for fremtidens teknologier
I forbindelse med at Center for Cybersikkerhed etablerer en ny afdeling, der skal være videncenter for cybersikkerhed i fremtidens teknologier, søger centret erhvervs-ph.d.
PODCAST: Hvorfor i alverden skal vi flyve grønt i Danmark?
Allerede i 2025 skal vi kunne flyve ‘grønt’ på en indenrigsrute i Danmark, lover statsministeren. Men giver det overhovedet mening – og med hvilken teknologi? Vi afsøger mulighederne i ugens podcast.
Drømmer du om ny bærbar? Så er 2022 året fyldt med ny teknologi til den
Podcast: Nye processorer fra både Intel og AMD, hurtigere SSD-drev og ny RAM. 2022 byder på massere af ny teknologi - især til bærbare computere. Få overblikket over og historierne om teknologierne her.
QD-OLED: Ny hybrid-skærm kombinerer blå OLED med kvanteprikker
Samsung er klar med en helt ny type LED-skærm, QD-OLED, der giver færre refleksioner, og er mere lysstærk og farverig. Teknisk er det kun blåt lys der udsendes af OLED-dioder, og så bliver de røde og grønne farver til med kvanteprikker - helt uden farvefiltre.
TDC NET sætter dansk hastighedsrekord ved test af ny 5G-teknologi - recordere.dk
For første gang i Danmark er der målt en hastighed på hele 4 Gbit/s via mobilnettet. Resultatet er opnået ved test af 5G-teknologien mmWave, der er spået til at kunne levere ultrahøje hastigheder. Nu er der spændende nyt til de teknologiinteresserede mobilbrugere. For første gang er 5G-teknologien
TDC NET slår dansk 5G-rekord: Sender 4 Gbit/s over millimeterbølger
På Hovedbanegården og Teglholmen har TDC NET og Ericsson målt 5G-forbindelser på 4 gigabit/s over 26 GHz-frekvensbåndet. Brugen af millimeterbølger er dog ikke klar til danske forbrugere endnu.
Nu kan iPhone-ejere spille Fortnite igen - recordere.dk
Selv om krigen mellem Epic Games og Apple langt fra er overstået, har Epic fundet en måde at gøre det populære spil tilgængelig på iPhone…med hjælp fra NVIDIA. Mens Epic Games og Apple venter på at tæske videre på hinanden (rent juridisk, altså) i en appelretssag, har Fortnite-fans med iPhones i lo
Wermelins hovedpine: Udskyder beslutning om tekstilaffald
Kommunerne må se langt efter at få en konkret dato for, hvornår de skal begynde at sortere tekstilaffald
Mikrobiologen: Vi begynder at indse, hvor stor magt mikroorganismer har over vores liv
Forskerne kigger fremad: Væksten i gensekventeringsteknologier giver os dybere indblik i det samspil mellem mikroorganismer, som er afgørende for mennesker, planter og verden omkring os, lyder det fra professor Lone Gram i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.