Ny software for 3,5 milliarder kroner undervejs i sundhedsvæsenet: Investér velovervejet og inddrag diagnostik-specialisterne
Klumme: Vi mener, at et multilab-koncept og dermed også de it-løsninger mv., som skal understøtte fremtidens laboratorier, skal bevare de diagnostiske specialers selvstændighed og agilitet. Specialernes opgaver, metoder og berøringsflader er forskellige, og risikoen for at de taber deres manøvredygtighed ved at blive presset ind i den samme form, er stor.
FLSmidth går fra 15.000 til 1.500 underleverandører med digital transformation
Den danske cement- og minegigant, FLSmidth, er for alvor i gang med at ‘skære fedtet fra’ i værdikæden. Antallet af leverandører er skåret ned til en tiendedel, AI står nu bag 40 pct. af indkøbsordrerne og tunge it-systemer er erstattet med apps og cloud-teknologi.
Sådan fjerner man 9 ud af 10 underleverandører
Den danske cement- og minegigant, FLSmidth, er for alvor i gang med at ‘skære fedtet fra’ i værdikæden. Antallet af leverandører er skåret ned til en tiendedel, ligesom tunge it-systemer er erstattet med apps og cloud-teknologi.
Ny dansk forskning: Held med agile metoder kræver at toppen afgiver kontrol
Et nyt flerårigt studie fra Aalborg Universitet kaster lys over de enkelte aktørers roller i agile transformationer. Resultatet er en model, der kan hjælpe ledelsen med planlægning og effektiv gennemførelse af en agil transformation.
Tre strømninger, som betegner det agile samarbejde i en dansk softwarekontekst lige nu
Klumme: Agil betyder i bund og grund bevægelig. Agil softwareudvikling. Agil projektledelse. Vi arbejder agilt. I det hele taget skal vi bare være agile, men hvad dækker det egentligt over?
Fire ‘zero days’ afsløret i IBM-software
IBM overhørte advarsler om, at der fandtes fire sårbarheder i virksomhedens software. Nu er sårbarhederne afsløret på Github.
ITU holder sommer-konference i agil softwareudvikling
Forskere og it-professionelle mødes på IT-Universitetet i København for at udveksle erfaring og viden om agile metoder indenfor softwareudvikling, når konferencen XP2020 finder sted. Deltagere kan sende indlæg til konferecen.
Årets it-udviklertalent: »Værdi er et mantra«
Årets it-udviklertalent, Martin Mortensen fra Danske Bank, har den hardcore datalogibaggrund på plads, men fokuserer benhårdt på, at koden skal skabe værdi for brugeren.
Valve tøvede ugevis med at fikse sikkerhedshul: Windows kunne overtages via mods
Sikkerhedsbrist i den udbredte spil-platform Steam blev først anerkendt efter flere måneder. Ifølge eksperter er platformen nu sårbar overfor nyt angreb via samme teknik som den oprindelig sårbarhed.
Valve tøvede i ugevis med at fikse sikkerhedshul: Windows-maskiner kunne overtages via mods
Sikkerhedsbrist i den udbredte spil-platform Steam blev først anerkendt efter flere måneder. Ifølge eksperter er platformen nu sårbar overfor nyt angreb via samme teknik som den oprindelig sårbarhed.
Mainframen har for travlt til at dø
Leverandør af mainframe-teknologi ryddede selv teknisk gæld af vejen og hjælper nu andre med at modernisere mainframe-systemer. Læs om erfaringerne og gode råd.
Et centralt spørgsmål: Skal vi rydde op i it-systemet eller udvikle et nyt?
Mangelfuld dokumentation, ældre teknologier og flere hundredetusinder liniers kode, som nogle steder er uigennemskuelig. Hvornår er det klogt at skrotte det gamle og starte helt forfra med udvikling af et nyt system?
Oticon har sat turbo på agil udvikling med rammeværket SAFe: “Det giver bedre styring og en ro i organisationen og en større arbejdsglæde blandt medarbejderne”
Danske Oticon brugte to et halvt år på at implementere det agile rammeværk SAFe. Det har været nødvendigt i takt med at software fylder mere og mere i organisationen og det rigtige valg, lyder det fra Oticons udviklingsdirektør.
Sådan fik Nordea has på ‘Dødsstjernen’ med Kafka
Open source-køsystemet Kafka løste bankens problem med applikationer, der snakker på kryds og tværs af hinanden. Men der skal knofedt til for at få systemet til at spille på bankverdens præmisser.
Kommunale smart-city projekter stikker i alle retninger: Fra normalisering af sensordata til nye datamodeller
De større danske kommuner arbejder vidt forskelligt på smart city-området. I Jylland står Aarhus kommune i spidsen for udviklingen af en ny IoT-platform til opsamling af sensordata, mens 21 hovedstadskommuner arbejder med helt ny datamodel for kommunale data.