Kina vil beame strøm ned fra solkraftværker i rummet om ni år
Trods årtiers forgæves forskning i rum-solkraftværker vil kineserne høste energi fra rummet og bygger nu en milliarddyr teststation. Men de er ikke alene.
Ny teori: Månens skabelse har sat sig tydelige spor i Jordens kappe
Jordens kappe har to store områder, der er tungere og kemisk forskellige fra resten af kappen. De stammer måske protoplaneten Theia, hvis sammenstød med Jorden også skabte Månen.
Asteroide-jæger fuld af sten: Nu gælder det om ikke at ryste fartøjet
OSIRIS-REx fartøjet har suget så mange asteroide-sten til sig, at låget til beholderen ikke vil lukke. Nu dropper Nasa ballet-manøvren og skynder sig langsomt med at forsegle prøven.
Jorden har fået en ny måne - lidt endnu
En astroide er blevet fanget af jordens tyngdekraft og bevæger sig nu i kredsløb om jorden. Mini-månen er på størrelse med en bil og forventes at forlade sin bane om jorden til april
Lovende elektrisk passagerfly i brand under test
Israelske Eviation skulle snart testflyve deres nipersoners prototype “Alice”, som var det helt store tilløbsstykke til Paris Air Show i sommer. Flyet brød i stedet i brand på jorden.
Techtopia #119: Den første Marskoloni
Forestil dig at bo i to år i et drivhus sammen med syv fremmede mennesker på en minimal diæt. Levevilkårene vil være barske på Mars. Derfor skal der forskes og forberedes. Og undervejs lærer vi om os selv og vores egen klode.
‘Noget’ producerer metan-gas på Mars
Netop som Curiosity er på vej ind i det mest håbefulde område i jagten på liv, kan forskere bekræfte, at både roveren og sonden Mars Express fandt metan for år tilbage.
Ny teori: Dele af Jordens vand stammer fra en gigantisk støvsky
Prøver fra Jordens indre viser, at vandet på kloden kan være kommet fra både et asteroide-borbardement og den stjernetåge, der opstod, efter Solens dannelse.