Skatteslagsmål med Amazon fortsætter: Nu anker EU afgørelse om 250 millioner euro
En årelang skattetvist mellem EU og Amazon får nu endnu en tur i vridemaskinen. For mens Amazon fik medhold i maj, så anker EU nu afgørelsen, skriver flere internationale medier.
Leder: Ulovlig telelogning svækker EU som it-vogter
7.400 gange årligt bruger politiet logningsdata fra danske teleselskaber. Rigspolitiet har endnu ikke kunnet sandsynliggøre, at brugen af disse data er strengt nødvendig, men én ting må stå…
Regeringen fortsætter ulovlig masseovervågning af danskerne
EUs højeste juridiske instans har tirsdag slået fast – igen – at masseindsamlingen af et lands borgeres internet- og telefondata er en krænkelse af retten til privatliv. Men for tredje år i træk udskyder Justitsministeriet planer om at revidere reglerne.
Apple vinder skattesag mod EU Kommissionen
EU-domstolen har annulleret en beslutning, EU Kommissionen traf i 2016 om at kræve Apple på 13 milliarder euro i efterbetaling af skat. Domstolen mener, at EU Kommissionen tog fejl, da den konkluderede, at Apple havde fået ulovlige fordele i Irland. I en meddelelse har domstolen slået fast, at EU Kommissionen ikke i nødvendigt omfang har […]
Read More…
.
Leder: Ufattelig naiv tilgang til data hos både politi og retsvæsen
Lederen i dagens udgave af Ingeniøren tager fat i problemerne med teledata.
Leder: Ufattelig naiv tilgang til data hos både politi og retsvæsen
Det er umuligt at overdrive omfanget af den skandale om brugen af teledata, som i øjeblikket hærger de danske domstole, politiet og Justitsministeriet. Mistænkte forbrydere bliver løsladt, andr…
Stikker teledataskandalen langt dybere end vi lige ser?
I lyset af skandalen med teledata bør dommere og forsvarsadvokater fremover spørge mere ind til nye bevistyper, anfører redaktionschef Henning Mølsted.
Teleselskaber: Vi kender ikke til nye fejl i vores data til politiet
Teleselskabernes brancheforening er ikke blevet orienteret om, hvilke fejl politiet har fundet i rådata fra logningen af danskerne. Derfor kan man ikke meningsfyldt tale om fejl, mener direktør.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Grønne ingeniør-studier må lukke, fordi de foregår på engelsk
Aalborg Universitet drejer nøglen på en håndfuld tekniske uddannelser med et bæredygtigt twist i København efter krav fra forskningsministeren, som kræver færre uddannelser på engelsk for at sikre sig mod at betale SU til østeuropæere. Det er dobbelt dumt, mener ingeniør-formand.