EU-afgørelse om opladerstandard falder i dag
EU har siden microUSB-tiden arbejdet på at få producenter af smartphones og anden transportabel elektronik til at standardisere opladningsstikket på sine enheder. Størstedelen af industrien landede på USB-C, undtagen en enkelt gigant, Apple. Apple har argumenteret imod et fælles standardstik i årevis, men nu kan kampen i sidste ende være tabt.
Apple kan være på vej til at bøje for EU-krav: Ny iPhone med USB-C er angiveligt på trapperne
Noget tyder på, at du allerede til næste år kan få en iPhone med USB-C-stik. Dermed kan Apple være på vej til at bøje sig for en række helt nye EU-krav.
Mark Gurman: Apple tester iPhones med USB-C - recordere.dk
Lightning-stikket kan være på vej i graven, og det kan vi formodentlig takke (eller bebrejde) EU for. Sker det endelig? Vil Apple langt om længe gå over til USB-C i bunden af sine smartphones i stedet for Lightning-stikket? Det mener Mark Gurman fra Bloomberg, eller rettere, de kilder, han har talt
Første iPhone med USB-C er klar
EU har længe lagt pres på Apple, men uden held. Nu er den første iPhone med USB-C stik dog klar. Robotingeniør, Ken Pillonel, var træt af, at der ikke findes en iPhone med USB-C stik.
Kun ét stik skal i fremtiden oplade alle dine små devices - men er det nu en god idé?
EU vil gøre USB-C-stikket til standard. Også i Apple-produkter.
I Silicon Valley hyler og skriger man over ny EU-lov: Men den kan føre til bedre produkter til dig - se hvorfor her
En ny EU-regulering, der skal gøre USB-C til standarden på alle smartphones og det meste forbrugerelektronik, har mødt modstand fra Apple og dele af Silicon Valley. Men ifølge den danske professor Mette Præst Knudsen tager amerikanerne fejl, når de mener, at det vil føre til mindre innovation. “Hele grundpræmissen i deres kritik er falsk,” siger hun.
Apple er ”bekymret” over EUs krav om skift til USB-C - recordere.dk
EU-kommissær afviser blankt, at kravet skulle være hæmmende for innovation. Apple har nu officielt reageret på E for de fleste opladelige forbrugerteknologi-produkter. Lovgivnings-forslaget får en noget kølig modtagelse fra det populære teknologi-brand. Til CNN siger en talsperson fra Apple, at ”det bekymrer os fortsat at stram lovgivning, der begrænser stikudvalget til blot ét enkelt stik […]
Hemmeligt modul i Apple Watch viser, hvordan selskabet kan omgå EU-krav
En hemmelig komponent i opladeren til Apple Watch indikerer, hvordan selskabet kan komme udenom at anvende USB-C standarden i sine kommende iPhones
EU klar med splinternyt lovforslag: USB-C bliver standard-oplader i Europa - snart slut med Apples Lightning-stik: Se forslaget her
EU-Kommissionen vil gøre USB-C til standard-opladeren, som skal kunne anvendes til alle enheder i Europa. Forslaget vil betyde farvel til Apples Lightning-stik. Og til at der følge en oplader med, når du køber ny telefon.
TEST: Samsung Galaxy Z-Flip 3 - Er det en holdbar foldbar? - recordere.dk
Samsung er klar med næste generation af deres Z-Flip telefon, og nu har den næsten alt det gode vi kender fra normale telefoner. Oven i det har den fået et hak nedad i prisen. Vi har testet Z-Flip 3.
Lovforslag på trapperne: EU vil forbyde Apples Lightning-stik - vil have alle til at anvende USB-C
Apple står til at blive den store taber i et forslag, som EU vil fremsætte om en måneds tid, om ensretning af alle mobi-opladere til USB-C.
Sonys lampehøjttaler ser nu ud til at komme til Danmark - recordere.dk
Så er der endnu en smart kombinations-enhed til fans af møbler og indretnings-produkter, der kan spille musik. Der var nok ikke ret mange, der for ti år siden havde gættet, at IKEA ville tage førertrøjen på i kapløbet om at få lamper og møbler med højttalere og trådløse opladere i ud til folket. De havde […]
Ny afgift på computere og smartphones sikrer kulturlivet 93 millioner
Fra næste år kommer der en ny blankmedieafgift på smartphones, computere og tablets som kompensation for lovlig privatkopiering. I alt får kulturlivet kompensation for 93 millioner kroner, til trods for at et udvalg under Kulturministeriet tidligere har vurderet at lovlig privatkopiering er for nedadgående, og derfor foreslog en kompensation på 44 millioner kroner. Selve afgiftsniveauet er endnu ikke forhandlet på plads.