Ugens debat: Hvorfor ikke lægge solceller på alle offentlige bygninger?
»Solenergi er essentielt for at kunne gøre EU uafhængig af russisk naturgas,« skriver EU-Kommissionen i en ny plan, der foreslår, at alle egnede offentlige bygninger har solceller installeret på taget inden 2025. Læserne på ing.dk diskuterede tidligere på året solceller på alt nybyggeri. Når det gælder offentligt byggeri, er læserne enige: Sæt i gang.
Forstå dagens store klimaaftaler: Her er de otte vigtigste ting
Obligatoriske solceller på nybyggeri og tusindvis af vindmøller i Nordsøen skal gøre EU fri af russisk gas og begrænse klimakrisen.
Står det til Bruxelles er der solceller på alle offentlige bygninger inden tre år
Et udkast fra EU-kommissionen foreslår, at egnede offentlige bygninger skal have solceller installeret på taget inden 2025.
Leder: Gassen går af Putins ballon - for efter sort kul kommer den grønne spurt
Odense Kommune har netop besluttet at droppe russisk gas som brændsel i en planlagt omlægning på Fynsværket. Til fordel for kul. En for klimaet smertelig kovending i en smertelig tid, hvor suve…
10 medlemslande midt i EU-kontrovers: Giv atomkraft det grønne stempel
Kontroversen om hvorvidt atomkraft skal have et grønt stempel af EU fortsætter.
Vindmøllebranchen ryster på hovedet af Energinets markedsdesign for energiøerne
Energinet vil oprette særskilte budzoner til de kommende energiøer, men det kommende markedsdesign vil betyde, at vindmøllestrømmen oftest afregnes til lavest mulige pris. Og det truer vindmølleudviklernes investeringslyst i det enorme projekt.
Leder: Vejen mod klimamålet skal føres uden om skoven
Vi står i øjeblikket ved en afgørende korsvej i dansk klimapolitik. Med udsigt til, at EU-kommissionen vil blåstemple afbrænding af træpiller som en vedvarende energikilde på linje med vin…
Forsker: FN’s mægtige klimamodeller undervurderer solcellers potentiale
Indflydelsesrige modeller, der bruges af FN og EU-Kommissionen, bruger forældede omkostninger til solceller, der fører til grove underestimater for, hvor stor en rolle, de kan spille i den globale grønne omstilling.
Debat: EU’s kemikaliestrategi kan spærre for teknologisk innovation
EU’s kommende kemikaliestrategi ser bort fra, at mange farlige kemikalier er uundværlige og ikke nødvendigvis udgør en risiko.
Endelig virker CO2-kvoterne: Forurening er blevet så dyr, at kulkraften går på standby
Prisen for at få lov til at udlede CO2 i Europa er steget så meget, at kulkraft er blevet en underskudsforretning, og udslippet rasler ned.