England investerer milliarder i fremtidens atomkraft og udpeger den »mest lovende«
Den britiske regering vurderer, at den konceptuelle fjerdegenerationsreaktor HTGR har mest potentiale som et demonstrationsprojekt, fordi designet genererer »ekstremt høje temperaturer«, der blandt andet kan udnyttes til at producere brint og fjernvarme.
Brændeovne udleder lige så mange partikler som storbytrafik
I fyringssæsonen øger brændeovne luftens partikelindhold med 20 pct., viser målinger fra et villakvarter. Dermed svarer villakvarteret til en storbygade hvad angår partikler, viser målinger fra Teknologisk Institut.
Forskere i opråb: Danmark kan blive klimaneutral allerede i 2045
Vi kan opnå en stor del af reduktionen med eksisterende teknologi, viser rapport.
IDA Klimasvar 2045: Danmark kan blive 100 procent klimaneutral fem år tidligere
Vi kan blive klimaneutrale i 2045 i stedet for 2050. Men vi skal droppe hockeystaven, påpeger IDA’s oplæg.
Ugens debat: Modulært eller sært?
Et konsortium ledet af Rolls-Royce fortsætter med at forbedre på sit design af hvad de kalder ‘små modulære atomreaktorer’. Debatten på ing.dk fortsætter med at spænde vidt, når emnet er på banen.
Kommunerne skal selv vælge, om de vil skrotte 220.000 brændeovne
Med regeringens nye udspil får kommunerne frit spil til at udfase 220.000 brændeovne. Borgmestre i store byer er klar til at udnytte den mulighed.
Forskere vil genanvende brugt atombrændsel til fjernvarme
Med deres såkaldte Teplator-reaktor vil en tjekkisk forskergruppe opvarme byer med udtjent brændsel fra atomkraftværker. Det kan ifølge forskerne betale sig fire gange bedre end at skifte til naturgas.
Leder: Vejen mod klimamålet skal føres uden om skoven
Vi står i øjeblikket ved en afgørende korsvej i dansk klimapolitik. Med udsigt til, at EU-kommissionen vil blåstemple afbrænding af træpiller som en vedvarende energikilde på linje med vin…
Danske forskere vil stoppe varmetab i fjernvarmeværker med kunstig intelligens
Forskere fra universiteterne i Aalborg og Aarhus er i gang med at udvikle intelligente, batteriløse sensorer, der trådløst kan kommunikere med et autonomt, sky-baseret overvågningssystem. Målet er at mindske det varmetab på 18-20 procent, der er fra varmen produceret af fjernvarmeværker i både danske og stort set alle europæiske fjernvarmesystemer. Intelligente sensorsystem skal reducere varmetab i […]
Read More…
.
Industri og fjernvarme: Energiøer før 2030 er afgørende for vores elektrificering
En bred elektrificering af industrien og fjernvarmen sker først, når der er sikkerhed om tilstrækkeligheden af grøn strøm, lyder det fra brancheorganisationer. Derfor er aktører, der skal omlægge til el, utilfredse med, at energiøerne først er fuldt udbyggede efter 2030.
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Tyskland investerer 5,2 mia. kroner i tre brint-projekter
Tre store forskningsprojekter skal bringe Tyskland helt i front når det gælder brint-teknologi. Den tyske forskningsminister kalder det for en nøgleteknologi og vil have endnu mere fart på udviklingen.
Skorstensfejeres protest mod brændeovnsforbud afvist
Domstol har afvist skorstensfejere, der stævnede Lejre Kommune for at forbyde skorstene i lokalplaner. Afgørelsen er anket.
Nu fjernes absurd bestemmelse om naturgas-tvang på blokcentraler
Ny bekendtgørelse fjerner aftage-pligten for naturgas i såkaldte blokvarmecentraler – og gør det dermed lovligt for varmekunderne at droppe de fossile brændsler og skifte til varmepumper eller fjernvarme.