Sensorer regulerer pumperytmen i 100 procent kunstigt hjerteEn dansk hjertepatient har fået implanteret verdens første fuldt elektriske kunstige hjerte, der regulerer sig selv efter hvor fysisk aktiv patienten er.
Stik mod forventning: Voksne træer optager ikke ekstra CO2, når niveauet i atmosfæren stigerDet kan betyde, at nogle klimamodeller skal regnes om.
Stik mod forventning: Voksne træer stopper med at optage CO2Det kan betyde, at nogle klimamodeller skal regnes om.
Forhistorisk krokodille droppede landjorden: Udviklede hale og finner som en delfinEn masseuddøen kan have lokket krokodillerne til at indtage havet.
Danmarks natur forandrer sig: Dine oplevelser hjælper forskerne med at se hvordanDet gør en forskel, hvis du holder øje med blandt andet gøg, hornfisk og haletudser.
Dyr og planter udryddes i højt tempo - forskere bygger en frossen Noas arkForskere håber, at nedfrosne celler i fremtiden vil kunne redde de mange dyr, der er truet af udryddelse.
Hvorfor er der så få dyr i de danske skove, når junglen vrimler med forskellige arter?Sydamerika har ekstremt mange dyrearter, og nu er danske forskere kommet tættere på at finde ud af hvorfor.
Kænguruart bliver gravid, mens den allerede er gravidDen lille swamp wallaby kan parre sig og blive drægtig, mens den har et foster i maven.
Leder: Stop greenwashing, inden den dysser os i søvnFår man mere biodiversitet af at plastre natur til med boliger? Svaret burde være indlysende for selv et barn i 1. klasse. Alligevel er det præcis det budskab, Henning Larsens tegnestue sammen m…
2019 slår ny rekord: Havet har aldrig været varmereHavtemperaturen er den bedste indikator på klimaforandringerne, siger danske forskere.
Naturforskere: Vi har flere arter i Danmark end nogensinde førPå intet tidspunkt siden istiden har vi haft så mange forskellige planter, fugle og dyr i Danmark. Alligevel er biodiversiteten nedadgående, lyder det fra danske forskere.
Naturbrande i Australien har udledt næsten lige så meget CO2, som hele landet gør på et årNormalt er naturbrande CO2-neutrale, men ikke hvis økosystemet tipper, lyder det fra dansk forsker.
Derfor skal de rige lande punge ud: Her er 3 steder, som kan blive ruineret af klimaforandringerneUlande har ikke fået de klima-milliarder, som de blev lovet for ti år siden.
7 myter om organdonation: Kæmper lægen mindre for dit liv?En tredjedel af danskere har ikke taget stilling til organdonation og er i tvivl.