Nu er det endelig slut med teleselskabernes masseovervågning af danskernes færden
Telia og Telenor afviser begge, at de lagrer oplysninger om, hvor de danske mobilkunder står og går døgnet rundt, sådan som TDC gjorde indtil for nylig.
Leder: Vi har brug for flere aktivistiske eksperter
Ene mand har en stædig internetaktivist, der beskriver sig selv som it-sikkerhedskonsulent, datanørd og begynderfar fra Albertslund, fået stoppet TDC’s ulovlige masseovervågning af millioner …
TDC lukker overvågning af mobilkunder i ‘protest’ mod myndighederne - recordere.dk
TDC har valgt at stoppe overvågningen, med logning og opbevaring af oplysninger om deres kunders færden.
Datatilsynet truede med melde TDC’s masseovervågning til politiet
TDC ville slet ikke anerkende, at Datatilsynet havde myndighed til at behandle internetaktivisten Christian Pantons klage over, at han bliver sporet, hvorend han går og står. Men så skruede tilsynet bissen på.
TDC stopper totalovervågningen af kunders færden
TDC lukker nu ned for logning og opbevaring af kundernes færden, som har givet en næsten total kortlægning.
Slut med piratbreve: Advokater afskæres for direkte adgang til telekunder - recordere.dk
Teleselskaberne slipper for at udlevere persondata, til advokater der henvender sig med en IP-adresse i hånden.
Copyright-advokaters drøm om at få udleveret IP-adresser fra teleselskaber er bristet
Landretdom bliver endelig efter afvisning i Procesbevillingsnævnet: Teleoperatører i Danmark kan ikke pålægges at udlevere kundernes persondata til private virksomheder - kun til politiet.
TDC støtter metadata-forslag: »Man kender ikke fremtidens udnyttelsesmuligheder«
Nyeste udkast til ePrivacy-forordningen kan give teleselskaber større mulighed for indsamling og behandling af metadata uden samtykke. Et skridt i den rigtige retning, mener TDC.
Piratdom: Teleselskaberne skal ikke udlevere dine informationer - MereMobil.dk
Din adfærd på nettet samt dine personoplysninger skal ikke udleveres til advokatfirmaer, der bekæmper piratdownload af eksempelvis film. Dit teleselskab skal ikke længere udlevere dine personlige kontaktoplysninger og informationer om internetadfærd til advokatfirmaer, som vil identificere folk, for at kunne sende med trusselsbreve og regninger som følge af et påstået misbrug for ophavsretsbeskyttet materiale fra nettet. Eksempelvis som film der hentes via ulovlige delingstjenester. Afgørelsen blev afsagt i dag klokken 10 af Østre Landsret. Telenor og Telia havde rejst sagerne, og nægtet at efterkomme henvendelser på udlevering af data. Nu har selskaberne fået rettes ord for, at de fortsat gerne må holde kundernes oplysninger hemmelige. Kundeoplysningerne og logningen af data er for nogle advokatfirmaer blevet en kommerciel forretning. Mange danskere som modtager trusselsbreve, betaler ofte uden at stille spørgsmål af nervøsitet for retsforfølgelse. Som følge af terrorlovgivningen er teleselskaberne forpligtet til at indsamle oplysninger om kunderne og deres adfærd. Det …
Danske teleselskaber vil have EU til at skride ind mod endnu en udskydelse af nye masseovervågnings-regler
De danske teleselskaber vil have EU til at skride ind over for justitsminister Søren Pape Poulsens beslutning om endnu engang at udskyde ny logningslov. Teleselskaberne er fanget i et dilemma og frygter sagsanlæg.
Jura-forsker: Selve grundlaget for den danske logning er forkert
Den eneste overvågning, som EU-Domstolen tillader, er dækket af de almindelige bestemmelser om aflytning. Derfor er logningsbekendtgørelsen i strid med EU-retten, siger forskeren bag en artikel, som sagsøgerne tager med i retten i sag mod TDC.
Nu bliver det første teleselskab slæbt i retten for ulovlig masseovervågning af danskerne
En gruppe internetaktivister og menneskerettighedsforkæmpere går sammen om at slæbe TDC i retten for at stoppe den omfattende logning, som Justitsministeriet kræver, selv om EU-Domstolen har kendt den ulovlig.
Erhvervsstyrelsen giver grønt lys til TDC’s konstante logning af lokationsdata | Version2
TDC må godt logge lokationsdata, når danske mobiltelefoner sender datatrafik, fremgår det af en afgørelse fra Erhvervsstyrelsen.
Pape nægter at droppe teleovervågning, før afløser er på plads
Regeringen vil til efteråret fremlægge forslag til at udvide logningen af danskernes tale- og internettrafik. Enhedslisten kalder det »en demokratisk skandale« oven på EU-Domstolens afgørelse i december. Teleselskaberne havde gerne set hurtig afvikling af den logning, som nu fortsætter..