Forundersøgelser: Havnetunnel vil koste op mod 31 mia. kr. og ny metro op til 20 mia. kr
En ny havnetunnel i København vil ifølge en forundersøgelse kræve massiv offentlig støtte, men så er den også samfundsøkonomisk rentabel. Metroforslagene har intern rente på 1,6 til 2 procent.
Hvordan bruger du det? Og hvilket skal du vælge? Få svar på dine spørgsmål om mundbind
Sundhedsstyrelsen anbefaler nu mundbind i tætpakkede busser, tog og på færger.
Kan blive blandt de første i verden: Droner skal flyve i aktivt luftrum over Danmark
I dag må droner kun flyve uden for synsvidde, når der ikke er fly i nærheden. Men til efteråret starter de første eksperimenter med såkaldt U-space over Odense Lufthavn.
Lovende elektrisk passagerfly i brand under test
Israelske Eviation skulle snart testflyve deres nipersoners prototype “Alice”, som var det helt store tilløbsstykke til Paris Air Show i sommer. Flyet brød i stedet i brand på jorden.
Ugens debat: Nyåbnet metro lukker igen
Den nyåbnede metrocityring i København lukker to uger i januar. Det sker for at teste en opgradering, der er nødvendig før åbningen af Nordhavnslinjen. Det faldt ikke i god jord hos læserne på ing.dk, som ikke havde noget imod sikkerhed, men mente, den burde sikres på en anden måde.
Leder: Grønt lys for salg af Ørsted
Tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), i dag direktør for lobbyorganisationen Dansk Erhverv, luftede i denne uge et forslag om at sælge statens ejerandel på godt halvdelen af energisels…
Ugens debat: Hvorfor er det så svært at fikse den kollektive trafik?
Selv landets bedst udbyggede offentlige transportsystem må se sig slået af danskernes stigende hang til at sætte sig bag rattet, skrev vi i sidste uge. Det fik læserne på ing.dk til tasterne, og kritikken af kollektiv transport var hård.
Mulig milliardregning: Danmark skal betale for at redde klimaramt amerikansk eks-base
Forsvaret skal fra 2023 skal betale for driften af Kangerlussuaq Lufthavn. Det er sandsynligvis en udstrakt hånd til Trump. Men bane og forpladser er ved at synke på grund af smeltende permafrost.
10 droner ryster global olieproduktion
Weekendens store droneangreb har halveret den saudiske olieproduktion og viser, hvor sårbar kritisk infrastruktur er for angreb fra selv små droner.
Trafikstyrelsen: 737 Max flyver ikke i Danmark uden europæisk godkendelse
Boeing vurderer, at ulykkesflyet kan komme i luften i fjerde kvartal. Men det betyder ikke, at det kommer til at flyve fra danske lufthavne.
DC3 fylder 75: Flyet, der gjorde luftfarten voksen
‘Den danske DC-3’er’ er blevet en ældre dame, men luftdueligheden fejler ikke noget. Ingeniøren fløj med i anledning af jubilæet og ny bog.
Kæmpe brændstoflæk fra Norwegian-vikar kan have ødelagt landingsbane
I Orlando, Florida, gør de stadig skaderne op efter at en Airbus 340 dumpede store mængder jetfuel på landingsbanen ved en fejl. Jetfuel kan opløse asfaltens bindemiddel, forklarer dansk ekspert.
“Dampe” får piloter iført iltmasker til at sikkerhedslande i København
Cockpit-mandskabet måtte en tur på hospitalet efter hændelsen på et British Airways-fly, som fandt sted lørdag under indflyvning. Flyet har ikke fløjet med passagerer siden.
Eksperter er uenige: Virker CO2-afgifter på fly overhovedet på klimaet?
Med EU’s nuværende kvotesystem vil andre industrier kunne overtage flytrafikkens CO2-udledning. Og så er vi lige vidt med klimaeffekten.
Store partier afviser dansk flyafgift: Teknologien skal standse flyenes klimasynder
En lang række mindre partier er åbne over for ideen om en flyafgift, mens Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er skeptiske og i stedet vil have en teknologisk løsning på flyproblematikken.