3,6 millioner år gamle og gådefulde fodspor kan være sat af ukendt abemenneskeIndtil nu har forskere troet, at fodsporene tilhørte en bjørn på to ben.
Forskere kalder berømt vikingekort med Nordamerika for snyd og bedragDet var blækket, der fældede det såkaldte Vinlandskort, der viser vikingernes færden.
Brasiliansk politi fandt sjældent fossil ved ransagning: ‘Det er et helt exceptionelt fund’Vi har aldrig før haft et så velbevaret fossil af den 114 millioner år gamle flyveøgle.
Nye studier afslører Tollundmandens sidste måltid: »Detaljegraden er bemærkelsesværdig«Nye detaljer om Tollundmandens sidste måltid er kommet frem, efter at Silkeborg Museum har gennemført den hidtil mest dybdegående mave- og tarmundersøgelse af det 2400 år gamle moselig.
Forskere troede, de havde styr på historien om Påskeøen. Nu viser det sig, at de tog helt fejlIndtil nu har man troet, at menneskene på øen døde, fordi de ødelagde naturen.
Verdens mest frygtløse dyr: Angriber løver og overlever dødbringende slangebidHonninggrævlingen har udviklet et stærkt forsvar mod slangegift.
Ny forskning: Pladetektonik opstod for 3,6 mia. år sidenForbindelsen mellem Jordens indre og dens skorpe, som kommer til udtryk ved kontinenternes bevægelser i forhold til hinanden, er med til at skabe betingelser for liv.
Gadelamper og julelys forstyrrer naturen og afskærer os fra at se fjerne galakserLysforurening forhindrer flere dyr i at parre sig og finde føde.
Intakte hjerneceller fundet i 2000 år gammelt skelet: Blev dræbt i kæmpe vulkanudbrud i romertidenCellerne kan afsløre nye detaljer om Romerriget på den tid.
Stor undersøgelse smadrer vikinge-myter: De var hverken lyshårede eller skandinaviskeMange vikinger var mørkhårerede. fordi de havde dna fra Sydeuropa og Asien.
Rapport: Sådan hjælper vi de truede insektarterInsekterne i den danske natur er presset, men insekter er forskellige. Derfor bliver de påvirket forskelligt af menneskelig indgriben i naturen.
Dåseskinke, missiler og Budweisere: Bunden af Stillehavet flyder med affaldAffaldet er fundet på op til seks kilometers dybde.
Tre kæmpe fund på to uger: Nye teknologier revolutionerer arkæologienLaser, radar-teknologi og kunstig intelligens indtager for alvor arkæologiens verden i disse år.
Kæmpe koralrev koger: Varmen bleger Great Barrier Reefs korallerMasse-blegning truer Great Barrier Reef på livet for tredje gang på fem år.
Naturforskere: Vi har flere arter i Danmark end nogensinde førPå intet tidspunkt siden istiden har vi haft så mange forskellige planter, fugle og dyr i Danmark. Alligevel er biodiversiteten nedadgående, lyder det fra danske forskere.