Morgen-briefing: Elon Musk sikrer internet-adgang til 150.000 ukrainere / Verdenserømt tech-kritiker bliver æresdoktor på CBS / Antallet af danske elbiler fordoblet
Elon Musk sikrer internet-adgang til 150.000 ukrainere. Verdensberømt tech-kritiker bliver æresdoktor på CBS. Antallet af danske elbiler fordoblet. Facebook trækker stikket på podcast-satsning. Kristian Hjort-Madsen får ny toppost i Alm Brand. Danske Geomatic opkøbt af canadisk koncern, og så er det i dag 38 år siden, at Dell blev grundlagt.
Techtopia #236: Kommer Elon Musk til at redde eller ødelægge Twitter?
Verdens rigeste mand køber den foretrukne sociale medieplatform for beslutningstagernes elite. Vil han sætte ordet helt frit?
PODCAST: Måske er det ikke så tosset at importere affald til cementproduktion
Aalborg Portland importerer hvert år 160 ton affald fra udlandet til at fyre op under cementovnene, hvilket er med til at holde virksomhedens CO2-udledning nede. I ugens Transformator kan du også høre om det digitale våbenarsenal, som hackerne tager i brug i cyberkrigen mellem Rusland og Ukraine.
Techtopia #235: Robotstemmerne fra TikTok spredes som en virus
Årtier før de første internet-memes begyndte at sprede sig, introducerede evolutionsteoretikeren Richard Dawkins begrebet ‘meme’ i 1976. I dag er det robotstemmen, der er det herskende internet-meme.
Min mening om Xiaomi Redmi Note 11 Pro
EP108: Jagter du en telefon til lidt under 3.000 kroner, så er Xiaomi Redmi Note 11 Pro måske et bud? Her får du min mening på nogle få minutter. Mellemklasse-telefoner er efterhånden rigtigt gode. Omkring 3.000 kroner får du ret meget telefon, generelt.
PODCAST: Bremsede mundkurv til Bohr virkelig atomkraft i Danmark?
Efter Anden Verdenskrig forbød amerikanerne Niels Bohr at tale om deres atombombeprojekt. Ifølge en ny DR-serie er det grunden til, at vi aldrig fik atomkraft herhjemme. Det undersøger vi i ugens Transformator.
Techtopia #234: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 3
I denne tredje episode dykker vi ned i hvad kunstig intelligens egentlig kan - og ikke kan. Hvordan maskinintelligens adskiller sig fra menneskelig intelligens og hvordan arbejdsopgaverne derfor helst skal fordeles.
Min mening om iPhone SE 2022
EP107: iPhone SE er en god budget-iPhone, men der er kompromisser du skal være parat til at indgå. Lyt med her. Køber du iPhone SE får du en telefon med den samme processorydelse som på iPhone 13-telefonerne.
Techtopia #233: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 2
I den anden episode dykker vi ned i en konkret case med brug at kunstig intelligens til profilering af borgere, nemlig ASTA algoritmen som risikovurderer borgere for langtidsledighed.
PODCAST: Hjerneforsker: Stress forandrer vores hjerner
12 procent af befolkningen har stresssymptomer. På Odense Universitetshospital forsker ingeniør Saga Steinmann Madsen i, hvilke fysiske forandringer langvarigt stress forårsager i hjernen. I ugens Transformator fortæller hun om den avancerede PET/MR-scanner, de bruger til at tage billeder af stress.
Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 1
Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
#EP106: Min mening om Samsung Galaxy S22 Ultra
Om få minutter har du mening om Samsung Galaxy S22 Ultra og de vigtigste konklusioner fra testen. Samsung Galaxy S22 Ultra er en af de mest interessante Android-telefoner dette forår, hvis du vil have en ægte topmodel. Samsung viser konkurrenterne, hvordan en topmodel skal skæres.
DR: DR3 og P3 skal være for de unge - recordere.dk
DR er i kontakt med næsten alle danske unge i løbet af en uge. Den position har DR en ambition om at fastholde - trods et stort konkurrencebillede, hvor et voksende indholdstilbud hver dag står i kø.
Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens?
EPISODE 1: Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
PODCAST: Sekundet er ved at være forældet – sådan skaffer man et nyt
Optiske atomure baseret på strontiumatomer gør det muligt at definere sekundet langt mere præcist. I ugens Transformator dykker vi også ned i Søværnets ønskeliste for militært isenkram og udfordringerne ved den nye politiske aftale om power-to-x.