Sundhedsplatformen laver koks i medicin igen: Bytter rundt på to lægemidlerFejl i det udskældte it-system Sundhedsplatformen medførte forkert ordination af medicin til patienter med lavt stofskifte.
Sundhedsplatformen bytter rundt på medicin til patienter med lavt stofskifteFejl i det udskældte it-system Sundhedsplatformen medførte forkert ordination af medicin til patienter med lavt stofskifte.
Sundhedsplatformen igen skyld i medicinkoks: Byttede rundt på stofskiftemedicinIt-systemet Sundhedsplaformen har endnu engang ført til problemer med medicinering af patienter i Region Sjælland og Region Hovedstaden.
Udgifterne til Region Hovedstadens it-afdeling er steget med over 20 procent siden køb af Sundhedsplatformen: Overstiger nu 1,5 milliarder kronerUdgifterne til it-afdelingen i Region Hovedstaden er steget med 22 procent siden 2013, hvor Sundhedsplatformen blev købt. Anskaffelsesprisen for Sundhedsplatformen var desuden markant højere end den pris, Region Syddanmark og Region Nordjylland betalte for deres EPJ-systemer. Region Hovedstadens regionsdirektør erkender, at Sundhedsplatformen næppe kommer til at levere de forventede besparelser på it-driften.
Udgifter til Region H’s it-afdeling stiger efter SundhedsplatformenDet ser ikke ud til, at platformen vil føre til de besparelser på drift af it-systemer i Region Hovedstaden, som det ellers var ventet.
Udgifter til Region H’s it-afdeling stiger efter SundhedsplatformenDet ser ikke ud til, at platformen vil føre til de besparelser på drift af it-systemer i Region Hovedstadens, som det ellers var ventet.
Risiko for fejlmedicinering: Problemer med Sundhedsplatformen betyder, at medicinkort ikke bliver opdateretMere end hver tredje indlagte patient i Region Hovedstaden fik ikke opdateret sit medicinkort i marts på grund af problemer med en opdatering af it-systemet. Det kan føre til fejl- eller overmedicinering, lyder det fra Dansk Selskab for Almen Medicin.
Opsang til regionerne: Dataoverførsel til udlandet vil stige - i dag er det for gedulgtDer skal være bedre hånd i hanke med danskernes sundhedsdata, lyder opsangen fra redaktionschef.
Region Hovedstaden om amerikanske medarbejderes adgang til sundhedsdata: “Det er en nødvendighed”Interview: Der er intet unormalt i, at medarbejdere fra det amerikanske selskab Epic har haft adgang til danske patienters sundhedsdata. Det oplyser Region Hovedstaden til de ansvarlige politikere i regionen og kalder adgangen “en nødvendighed.”
Region H fremhæver GDPR-ugyldig sondring mellem ‘at se’ patientdata og placering af dataPatientdata fra Sundhedsplatformen kan kun ses i USA, men de ligger der ikke, understreger Region Hovedstadens administration i en skrivelse til politikerne. Den sondring er dog irrelevant i forhold til kravene i persondataforordningen.
Trods Sundhedsplatformen: Personale skal stadig hente ukrypterede patientdata i gamle systemerSundhedspersonale på Sjælland skal stadig hente oplysninger fra gamle systemer, der ellers skulle have været pensioneret med Sundhedsplatformen. Det giver risiko for at data bruges forkert, lyder vurderingen i rapport.
“Helt utilstedeligt” at Region Hovedstaden ikke fører systematisk log-kontrol: “Hvis der ikke bliver hejst et flag, er de her logs totalt ubrugelige”Medarbejderne i Region Hovedstaden har i flere år haft adgang til patientdata, uden at der er blevet ført systematisk kontrol. “Logning er jo ikke til glæde for nogen, hvis ikke man har nogle triggere, der gør, at man kan se, om der bliver foretaget nogle uautoriseret søgninger,” siger sikkerhedsekspert Peter Kruse.
Tyndbenet kontrol med snageopslag på patientdata i Region HAdvokatrapport afslører, at kontrollen i Region Hovedstaden med ansattes mulige uberettigede opslag er meget sporatisk og i øvrigt manuel. I flere andre regioner foregår det automatiseret.