Læserne: Sådan kan vi spare på strømmen
Elpriserne løber løbsk. Så vi bad læserne give deres bud på, hvordan vi sparer på el. Flere gode tekniske fif kom frem.
Trådløse mini-sensorer spredes for vinden som mælkebøttefnok
Ingeniører i Washington har valgt at ‘go small’, når det gælder indsamling af sensordata over store arealer. Tusindvis af små sensorfnok kan smides ud med drone og sprede sig som… ukrudt.
PODCAST: Hvis vi skal erstatte russisk gas med sol og vind, må vi ofre den gode udsigt
Midt i al krigens gru må vi sande, at selvom også kulforbruget vil øges i en periode, vil den sætte fuld fart på den grønne omstilling i Europa. Hør også ugens Transformator, hvordan du kan være med i et open source-højttalerprojekt.
Kina vil beame strøm ned fra solkraftværker i rummet om ni år
Trods årtiers forgæves forskning i rum-solkraftværker vil kineserne høste energi fra rummet og bygger nu en milliarddyr teststation. Men de er ikke alene.
Urbanista Los Angeles: ANC headset med solcelleopladning
Den svenske headset-producent Urbanista er klar med over ear headsettet Los Angeles, der er udstyret med solceller til opladning. Dermed har de i princippet mulighed for uendelig spilletid uden opladning. Urbanista Los Angeles – solceller til opladning Urbanista Los Angeles beskrives som verdens første trådløse headset med aktiv støjreducering og som bruger Powerfoyle-teknologi med solceller […]
Read More…
.
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Ny chipteknologi høster overskudsvarme fra elektronik
Ny forskning viser, hvordan små nanotråde af silicium kan bruges til at høste energi fra overskudsvarmen i elektronik, og konvertere det til elektricitet. Det kan være en ny metode til at erstatte batterier i millioner af sensorer.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber
Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.