94-rig batteri-guru klar med spritny opfindelse: Sdan holder batteriet tre gange s lnge
Et nyt superbatteri er p vej, der kan holde tre gange s lnge p strmmen. Dermed ser lithium-ion-batteriet ud til at skulle p pension inden for det nrmeste rti.. .
Masse-kopierer populre smartphones og krnker patenter: Koster smartphone-producenter milliarder
Det er big business af kopiere populre smartphones og tyvstjle ellers patenterede opfindelser.…
Nu understøtter AmpMe Spotify
AmpMe er enten helt genialt eller verdens værste opfindelse. Det kommer formentlig an på, hvem du er. AmpMe gør det nemlig muligt at synkronisere afspilning af musik over f.eks.
Sony-topchef: Robotskræk må ikke bremse os
Nye, smarte opfindelser skal ikke stoppes, fordi de kan koste arbejdspladser, men vores børn skal uddannes til jobs med fremtid i, siger elektronigigantens topchef.…
Smartphonen - og 9 andre store opfindelser i det 21. århundrede
Det 21. århundrede ville slet, slet ikke have været det samme uden bl.a. streamingtjenester, wi-fi og sociale medier.
Motorola arbejder på selv-reparerende skærm - MereMobil.dk
Mobilproducenten Motorola har for nylig ansøgt om et patent til skærmen, der kan reducere “deformationer” eller ridser på skærmen. Skærmen først. Bang! Telefonen ligger på granitgulvet, og med rystende hænder vender du skærmen mod dit ansigt. Et edderkoppespinds-mønster af revner løber over hele skærmen. I fremtiden behøver ovenstående situation ikke nødvendigvis at resultere i et træls besøg hos den lokale mobil-guru. I hvert fald ikke hvis det står til Motorola. Det skriver The Verge, der rapporterer om en ny patentansøgning, som Motorola for nylig har indsendt til det amerikanske patentkontor. Varme er løsningen Af patentansøgningen fremgår det, at opfindelsen vil kunne “vende udviklingen af deformationer” i skærmen. På dansk betyder det, at telefonens skræm kan registrere ridser og derefter mindske deres størrelse. Motorolas planer fortæller, at varme skal smelte polymer. Disse polymer skal så forme sig, så ridserne bliver mindre. Det fremgår ikke hvilken polymer, der er tale om, men …
Unge forskere opfinder mikrochip til at måle gasmolekyler i væske
Opfindelsen skal nu bruges til at udvikle big data i biogasbranchen. Også udvikling af batterier kan få glæde af chippen.
Bitcoin-kursens himmelflugt minder om et albansk pyramidespil, men bagved ligger den største innovation siden internettets opfindelse
ComputerViews: Opfindelsen af blockchain er en af de største bedrifter siden internettet første gang så dagens lys, men kan bitcoin-kursens amok-ridt underminere tilliden til teknologien?
Taber du også din mobil? Vild opfindelse kan redde dig fra regning
Japansk opfindelse skete ved et tilfælde - kan gøre fremtidens mobiltelefoner ‘selvhelende’
Fra mælkepulver til støvsuger: 5 NASA-opfindelser, du bruger i din hverdag
Og 5 påfund, som NASA ofte får æren for (plus en enkelt, som simpelthen var for dum til at sende ud i rummet).
Kunstinstallation i kredsløb vækker harme hos astronomer
Et newzealandsk firma har sat en 65-kantet designerstjerne i kredsløb om Jorden, hvor den skal lyse på himlen de næste ni måneder. Opsendelsen vækker harme hos astronomer, der kalder opfindelsen for forurenende rumskrot.
Detail-gigant: Lad være med at antage, at du kan stole på noget som helst data
En data lake er en af århundredets bedst opfindelser - hvis du ikke fylder den med skidt, siger softwarearkitekt.
Patentkontor drukner i gode opfindelser
Europæiske firmaer udvikler og forsker på livet løs. Hittepåsomheden bliver belønnet af Den Europæiske Patentmyndighed, som melder om et rekordstort antal nye patenter.
Denne dims kan høre, hvad du tænker – og bruges som fjernbetjening. - recordere.dk
Det kan godt være, den ser mærkelig ud, men den er smart. AlterEgo er en ny opfindelse fra et hold studerende og forskere på MIT. Den ligner noget, man har på, når man har brækket kæben, men den kan faktisk høre, hvad du tænker. Ofte, når vi tænker noget inde i os selv, foretager vi …
Rosling: Her er 1900-tallets mest betydningsfulde teknologiske opfindelse
Den afdøde svenske professor i folkesundhed og statistik, Hans Rosling, argumenterer for, at vaskemaskinen er henvist til en ufortjent, overset tilværelse i opgørelserne over de vigtigste teknologiske påfund de seneste 200 år.