Spørg Scientariet: Hvor stort er en elbils standby-forbrug? - Ingeniøren
En læser vil gerne vide, hvor meget strøm en elbil brænder af, mens den står stille. Det svarer Teknologisk Institut på.
Daimler investerer milliarder i ny batterifabrik - Ingeniøren
En ny fabrik i Kina skal producere batterier til elbiler fra Mercedes-Benz.
Den første Tesla Model 3 er rullet ud af fabrikken
Så skete det endelig – Teslas nye “billige” elbil rullede ud af fabrikken i første eksemplar. Det er Tesla og Elon Musk selv, der har tweetet et billede af den nye bil: First Production Model 3 pic.twitter.com/TCa2NSUNI3 — Elon Musk (@elonmusk) July 9, 2017 Med Model 3 håber Tesla at kunne nå en helt ny …
Indlægget Den første Tesla Model 3 er rullet ud af fabrikken blev vist første gang den iNPUT.
. .
Ny billigere Tesla-elbil er rullet af samlebåndet
Teslas grundlægger, Elon Musk, fik bilen med serienummer 1 i gave af bestyrelsesmedlem.
TDCs netværk igen bedst - MereMobil.dk
Danmarks bedste netværk er igen kåret til at være TDC. Konkurrenternes 4G LTE dækning bliver dog bedre og bedre, som tiden går. For tredje år i træk konkluderer Teknologisk Institut, at TDC Group har landets bedste mobilnetværk, når det gælder datadækning. Det skriver TDC i en pressemeddelelse. TDC Group driver det mobilnetværk, som TDC, Telmore, Fullrate og YouSee benytter, og hvert år betalter TDC Group for at få Teknologisk Institut til at teste og sammenligne TDC Group med Telenor, Telia og 3s mobilnetværk. Undersøgelsen, der er foretaget i maj og juni måned 2017, viser klart at TDC Groups mobilnetværk stadigvæk er landetes bedste, selvom der sket en fordobling af mobildatatrafikken det seneste år. – “Igen i år tager vi førstepladsen med Danmarks bedste mobilnetværk. Rapporten fra Teknologisk Institut understreger samtidig, at vores kunder i den grad har fået øjnene op for at streame på vores superhurtige 4G-mobilnet, og at vi …
Droneregler spænder ben for danske virksomheder - Ingeniøren
Dronelovgivningen fra 2016 hæmmer væksten i den danske dronebranche. Det er konklusionen i en ny rapport fra Teknologisk Institut. Både Danmark og EU er lige nu på vej med nye droneregler.
Nyt projekt skal hjælpe mindre virksomheder i gang med 3D-print - Ingeniøren
Teknologisk Institut deltager sammen med 20 andre forskningsinstitutioner i et nyt EU-projekt, som skal lette indførelse af 3D-print-teknologi. Projektet går i gang til efteråret.
Rådgiver til Brinkmann: Vi bliver ikke ”ramt” af robotterne
Frygt for at blive udkonkurreret af robotter skaber bekymring i danske virksomheder. Men vi får det bedre, hvis vi fokuserer på alt dét, maskiner ikke kan, siger rådgiver fra Teknologisk Institut.
Spørg Scientariet: Skal vi holde aircondition-anlægget tændt om natten? - Ingeniøren
En læser vil gerne vide, om det er mest økonomisk at slukke sit ac-anlæg om natten eller bare holde det kørende. Det svarer Teknologisk Institut på.
Individuel føde: Sygehus vil skræddersy 3D-printede måltider
Et nyt samarbejde mellem blandt andre Teknologisk Institut og Aalborg Universitets Hospital skal inden for fire år have en prototype klar til printet hospitalsmad.
Nanomagnetisme skal forbedre energilagring i svinghjul
Ved at skabe den rette kombination af hårde og bløde magneter helt ned på nanostørrelse vil forskere ved Aarhus Universitet og Teknologisk Institut løse et af de største problemer ved at lagre energi ved hjælp af svinghjulsteknologien.
Morgen-briefing: Robotter trækker masser af investorer til Odense i dag / DK Hostmaster hæver prisen for et .dk-domæne / Dansk Erhverv: Kun få får glæde af regeringens bredbåndspulje
Robotter trækker masser af investorer til Odense i dag. Dansk Bestseller solgte for en milliard kroner på ‘Singles Day’ i Kina. DK Hostmaster hæver prisen for et .dk-domæne. Dansk Erhverv: Kun få får glæde af regeringens bredbåndspulje. Teknologisk Institut: Store gevinster i at købe robotter.
Undgå koen: Danmark skal lave kød af planter
Teknologisk Institut har investeret i udstyr, som kan give planter kødstruktur. Håbet er, at danske fødevarevirksomheder vil kaste sig over opgaven.
CT-skanning sikrer hurtigere indkøring af 3D-printede metalemner
Det kræver fuldt styr på tolerancerne, hvis man skal 3D-printe i metaller. Teknologisk Institut har med succes benyttet CT-skanning til at barbere halvdelen af indkøringstiden på aluminium på centrets metalprintere væk.
Lovende resultater for grøn fremstilling af nanomaterialer
En dansk forskningsalliance arbejder i disse år på at fremstille nanomaterialer via superkritisk syntese, der åbner for bedre ydende materialer i blandt andet katalysatorer. Metoden er så interessant, at en kinesisk virksomhed tilbød at lægge en ordre på 300 ton nanomateriale om året hos Teknologisk Institut.