Landmanden kan nyde kaffen: Britiske robotter ordner hele høsten
Et britisk forsøgsprojekt har vist, hvordan selvkørende landbrugskøretøjer og droner både kan så, pløje, tjekke, sprøjte, gøde og høste en mark. Automatiseringen muliggør brug af mindre køretøjer, der er mindre skadelige for jorden.
Millioner af ansigtsbilleder opbevares stadig ulovligt af Storbritanniens politi
20 millioner billeder ligger i Storbritanniens politis søgbare databaser, men det er imod loven at opbevare sådanne billeder af folk, som ikke er blevet dømt, afgjorde Højesteret i 2012. Men de ligger der stadig - og bruges af politiet.
Landmænd fordoblede indkøb af kritisk antibiotikum måneden før kravene blev strammet
Dyrlæger udskrev dobbelt så meget colistin til svin måneden inden, reglerne blev skærpet. Selv siger de, at de skulle have tid til at vænne sig til nye regler, men Dyrenes Beskyttelse taler om hamstring af medicin, som er kritisk vigtig i behandlingen af mennesker.
Landmænd fordoblede indkøb af kritisk antibiotikum i marts - 1. april blev kravene strammet
Dyrlæger udskrev dobbelt så meget colistin til svin, måneden inden reglerne blev skærpet. Selv siger de, at de skulle have tid til at vænne sig til nye regler, men Dyrene Beskyttelse taler om hamstring af medicin, som er kritisk vigtig i behandlingen af mennesker.
Dansk forsker gør klar til mission på 10 km dybt vand
Nyt udstyr i førerløse robot-ubåde skal opklare, hvad der sker i bunden af verdenshavenes dybeste grave. Professor Ronnie Glud fra SDU planlægger ny mission til Stillehavet ud for New Zealand.
Selvfølgelig skal robotter gå på to ben
Amerikansk robotfirma har gjort det indlysende, at robotter hverken skal køre på hjul eller bælter – de skal gå på to ben. Ny video viser, hvor følsomt det kan lade sige gøre.
Uden digitalisering er det farvel og tobak
Hos den 130 år gamle tobaksvirksomhed Mac Baren vil man hellere investere i maskiner end i mursten. Det tog mange år at få den første robot ind på linjen, men nu er næste skridt at gøre data til den lim, der binder salg, logistik og produktion sammen.
Iværksætter: »Svendebrevet betyder mere end min ph.d.«
Civilingeniør, ph.d. Jens Cortsen droppede den faste hyre og blev teknisk direktør i Smooth Robotics – men uden baggrunden som maskinarbejder havde han aldrig stiftet en virksomhed.
Morgen-briefing: Så er det næsten slut med din DAB-radio / Spil computerspil under DGI / Vestager i tænkeboks efter Intel-dom
Så er det næsten slut med din DAB-radio. Spil computerspil under DGI. Vestager i tænkeboks efter Intel-dom. Kina bliver verdens største robotproducent. 395.000 bestillinger på Galaxy Note 8 på første dag
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…