Spørg Scientariet: Er der en øvre grænse for en vindmølles produktivitet?
En læser vil gerne vide, hvor hårdt man kan presse vindmøller. Det svarer forskere fra DTU Vindenergi på.
Guldsjakal bringer ny, farlig flåt til landet
Rovdyr, der på kort tid vandrer lange distancer i Europa, øger risikoen for nye sygdomme. Det konkluderer DTU Veterinærinstituttet efter undersøgelse af en død guldsjakal.
Vingespidser som en høg skal øge vindmøllers produktion med 8%
Med inspiration trukket ud af naturen, skal et forskerhold på DTU Wind Energy udvikle montérbare vingespidser, som i sidste ende kan øge elproduktionen med 8%.
Unik komponent var årsag til spektakulær vindmøllebrand
MHI Vestas har nu fundet årsagen til branden i toppen af en 9,5 MW prototype vindmølle den 4. august på teststationen i Østerild.
Fremtidens energibar indeholder protein fra dansk græs
DTU forsker i alternative proteiner til dem, vi i dag får fra mælkeprodukter og kød.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Eksperter advarer: Aldrende elektronik giver usikre våbensystemer
Det er svært at forudsige, hvordan kommercielt udviklet elektronik opfører sig efter mange års inaktivitet. Rapport udgivet efter tre års mørkelægning af USAs atomvåben.
Apple klar med to af verdens største vindmøller ved Esbjerg
Apple offentliggør i dag sin årlige rapport over sin grønne investeringsfond på 4,7 milliarder dollar. Via udstedelsen af grønne obligationer gør Apple det muligt at investere i energiprojekter over hele verden. Apple to kæmpe vindmøller står nu klar ved Esbjerg Blandt de vigtigste investeringer i 2020 var etableringen af et vindmølleprojekt ved Esbjerg, som leverer […]
Read More…
.
Grønt søslag forude: Energiøer og naturvenner ønsker sig samme dele af Nordsøen
Mens Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Fiskeriforening er blevet enige om, hvor der kan ligge uberørte områder på dansk hav, er de i direkte konflikt med planerne om vindmøller ved Nordsøens energiø.
Grønt modul-skib skal transportere både vådt og tørt
Opdelt i moduler, skal nyt fragtskib sejle på brint, sol og vind. Designet er udført, så hvert modul selv producerer energi til intern drift.
Havvind eller fugle? Havplan skaber ny tvivl om vindmøller ved Omø
Vindmølleparken Omø Syds fremtid er stadig uvis efter regeringens havplan både har udlagt området til havvind og til fuglebeskyttelse.
Havplan peger på beskyttet hav – men Danmark er stadig langt fra EU-mål
Mens en netop lanceret havplan udpeger store områder med naturbeskyttelse til søs, er der stadig langt til EU’s mål om ti pct. urørt hav.
Drone finder vej uden GPS
I projektet Inspectrone er det lykkedes ph.d.-studerende Rune Yding Brogaard at navigere droner og robotter udelukkende med sensorer og software. En del af forskningen foregår i samarbejde med Nasa og kan både bruges under inspektion og produktion af f.eks. vindmøllevinger.
Dråben slider vingen: Hyperlokale vejrdata skal modvirke vindmølle-erosion
Hvert år koster erosion af møllevinger vindindustrien flere milliarder kroner. Med hyperlokal vejrdata og to testmøller ud for Skotlands kyst forsøger forskere fra DTU at reducere problemet.
Kæmpemølle lægger pres på teknologien
Logistik, underleverandører og kundernes behov er med til at sætte grænsen for havvindmøller hos Siemens Gamesa, som til efteråret sætter en 14 MW mølle op på Østerild testcenter.