DTU søger ny direktør til at stå i spidsen for it-sikkerheden | Version2
It-afdelingen hos DTU har været udsat for meget opmærksomhed siden et hackerangreb i august – nu søger universitetet en direktør til at være øverste ansvarlig for alle it-funktionerne, herunder også it-sikkerheden.
DTU skal have ny it-direktør: Skal stå i spidsen for 230 ansatte
DTU er i færd med at finde ny it-direktør, der skal overtage ansvaret for DTU’s data, it-sikkerhed og -drift, og som samlet skal understøtte mere end 20.000 daglige brugere.
Paptallerkener og muffinforme forurener maden med farlige mængder PFAS
Tomatsuppe og havregrød tilberedt på paptallerkener indeholder op mod ni gange større mængder PFAS end det, som EU anser for sikkert for sundheden, afslører nyt DTU-projekt.
Mars-rover har lagt sit første ‘æg’: 'Vil også kunne findes om 1000 år’
På Mars har Perseverance lagt sin første stenprøvekapsel klar til at blive hentet af en fremtidig mission. Manøvren er led i en backup-plan, for »vi tør ikke at lægge alle æg i en kurv,« siger professor på DTU Space, John Leif Jørgensen.
PODCAST Jens Ramskov gennemgår årets vigtigste forskningsresultater
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. I ugens Transformator fortæller Ingeniørens videnskabsjournalist om vinderen og de fire ‘runner-ups’.
DTU ruster op efter hacker-angreb: Bruger tocifret millionbeløb på it-sikkerhed
Efter et hackerangreb har Danmarks Tekniske Universitet, DTU, øget sine sikkerhedsudgifter markant, og universitetet har blandt andet måtte opruste sit it-beredskab.
DTU opruster efter angreb: Bruger tocifret millionbeløb på it-sikkerhed | Version2
Et hackerangreb i august har fået DTU til at investere millioner i ny it-sikkerhed, men kombineret med presset fra inflation, energikrise og stigende priser, betyder det, at universitet må ud i en større spareøvelse.
Tiende forskningsminister på posten siden 2010: Rektor for DTU sætter lid til Egelunds erhvervserfaring
Moderaterne har hentet tidligere LA-folketingsvalgte Christina Egelund ind til at besidde posten som uddannelses- og forskningsminister.
LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Lærte ord som målhierarki og interessentanalyse: ‘Nu taler jeg samme sprog’
Diplomuddannelsen på DTU blev en nyttig løftestang, da Anders Nikolai Christensen tog springet fra audioingeniør til afdelingsleder.
Succes med digital efteruddannelse under corona: DTU øjner store vækstmuligheder
Erfaringer med online-efteruddannelse på DTU under coronapandemien skal nu bruges til at nå nye målgrupper.
PODCAST Vi jagter mørklagte skibe i Østersøen
Ugens Transformator står til søs. DTU er i gang med at opbygge et ‘forbryderalbum’ over skibe, der er kendt for at slukke deres AIS-transponder ligesom de to mørklagte skibe, der blev observeret i Østersøen, kort før Nord Stream 2 blev sprængt.
Se med online: Kan PtX frigøre os for fossile brændstoffer
Power-To-X bliver peget på som et afgørende element i klimaplanen. Teknologien, der skal nedbringe CO2 udslippet og skaffe os grønne brændstoffer til de transportformer, der ikke kan køre på …
Sjældent stjernemåltid giver ny viden om supermassive sorte huller
Forskere fra DTU Space, Københavns og Aarhus Universitet bidrager til ny forståelse af, hvad der sker, når supermassive sorte huller udsender jets, mens de æder stjerner.
SYNSPUNKT PtX er et klimabedrag
Seks af de planetære grænser er allerede overskredet. De planetære grænser definerer ni områder, der dækker alle økosystemer og alt kredsløb på jorden, som er afgørende for livet på pla…