Første elflymotor klar til test
Seattle-firma er i fuld gang med at udvikle elektriske fly. De første tests af motorerne er på trapperne.
Fremtidens præcisionslandbrug sprøjter nanogødning på markerne
Dansk forskning skal udvikle en flydende nano-gødning med fosfor, der kan optages gennem afgrødernes blade. På den måde vil landbruget kunne bruge markant mindre gødning.
Forsker får 6 mio. kr. til at udvikle mere effektive algoritmer og datastrukturer
Christian Wulff-Nilsen fra Datalogisk Institut får seks mio. kr. til ny specialistenhed indenfor algoritmer og datastrukturer.
Apple-udviklere afslører planer for selvkørende biler: Bruger færre sensorer end andre
Dataloger hos Apple har udsendt en forskningsrapport omkring selvkørende teknologi, hvilket er ganske usædvanligt for Apple
Galapagos-finker udvikler sig til ny art på kun 2 generationer
Hidtil har forskere formodet, at nye arter var meget længere tid om at udvikle sig.
Magnetfeltmålende fly og sonarer leder efter forsvundet argentinsk ubåd
Der er sat enorme ressourcer ind i jagten på den forsvundne ubåd, som ikke har været set i snart en uge.
Facebook lover at sige til, hvis du er stødt på den russiske troldehær
I lyset af den russiske påvirkning af både Brexit og det amerikanske valg i 2016, vil Facebook nu udvikle et værktøj, som kan fortælle brugere, hvorvidt de har været i kontakt med den ‘russiske propaganda’. Men der er ikke megen proaktivisme at se fra Facebooks side.
Facebook lover at sige til, hvis du er stødt på russiske valgreklamer
I lyset af den russiske påvirkning af både Brexit og det amerikanske valg i 2016, vil Facebook nu udvikle et værktøj, som kan fortælle brugere, hvorvidt de har været i kontakt med den ‘russiske propaganda’. Men der er ikke megen proaktivisme at se fra Facebooks side.
“Hvis man har fokus på at udvikle et gennemarbejdet produkt, så risikerer man, at produktet kommer for sent på markedet. Derfor skal man sende et ufærdigt produkt på markedet”
Interview: Vil man klare sig godt i en virkelighed, der bevæger sig hurtigere end nogensinde før, så handler det om at pakke planlægnings-manien væk. Ny bog giver bud på de værktøjer, der sikrer digital succes i fremtiden. “Man bør sende et ufærdigt produkt på markedet,” mener forfatterne.
Jeg er vant til at høre virksomheder sige, at de har sadlet om og er blevet agile, og jeg bliver bekymret hver eneste gang
Klumme: Alle vil være agile, for så kommer man hurtigere på markedet, slipper af dokumentations-kravene, og udviklerne kan koncentrere sig om det sjove. Men det er en stor omlægning at skifte fra waterfall til agile, og virksomheds-kulturen trækker næsten altid imod.
Neurale netværk skal forudse næste uges luftforurening
Siemens har udviklet et program, der ved hjælp af store datamængder og maskinlæring kan forudsige de kommende dages luftforurening og vise, hvordan den forhindres.
Hårdfør mikrochip kan gøre os klogere på naboplaneten Venus
Ingeniører fra Nasas forskningscenter i Cleveland er ved at udvikle elektronik, der kan modstå de ekstreme forhold på Venus. De håber på, at teknologien om nogle år kan bruges til at indhente oplysninger om den ufremkommelige naboplanet.
Ugens debat: Kan vi få elbilen til at slukke sig selv?
Ing.dk bad i sidste uge læserne om gode forslag til, hvordan sejlivede batteribrande i elbiler kan forhindres – eller slukkes af bilen. Det fik mange læsere til tasterne med forslag og kommentarer.
1972: »SAS’ næste fly er næsten forureningsfrit«
DC-10, der er det seneste skud på stammen af Douglas-passagerfly, bliver den næste større nyanskaffelse, som SAS foretager. Det skrev Ingeniøren i 1972 og beskev flyet som næsten forureningsfrit, økonomisk, komfortabelt og støjsvagt.
Techtopia #139: Blåskæg hacker fly
Hackeren Chris Roberts, alias Blåskæg, arbejder i den gode sags tjeneste for at gøre opmærksom på, hvor dårligt virksomheder og infrastruktur er beskyttet mod hacking.