Hvem får det sidste ord – mennesket eller maskinen?
Vi er i gang med at udlicitere den menneskelige hjerne til computeren uden at have en debat om, hvor vi sætter grænsen. Er menneskeden og menneskelig autoritet toppet, og er vi er på vej ind i en post-human æra, hvor kunstigt intelligente robotter overtager styringen, eller kan vi insistere på, at mennesket skal være i centrum og altid kontrollere samarbejdet med maskinen?
Google stemmerobot er nu helt menneskeagtig
Den amerikanske gigant har lanceret et nyt tekst-til-tale-system.
Kunstig intelligens kan forudsige akutte indlæggelser
Et østjysk forskningsprojekt viser, at en computer kan beregne risikoen for akut sygdom. Danske Patienter og Forbrugerrådet TÆNK er umiddelbart positiv over for mulighederne.
Google afslører pædofilimistænkt trods navneforbud
Algoritmen i Googles søgemaskinerobot er nu så intelligent, at den har fundet frem til navnet på den tiltalte i pædofilisag fra Aarhus Vest på trods af navneforbud.
Morten kan hacke de fleste danskere: Bruger billig reservedel som skræmmende våben
Bevæbnet med en reservedel til en drone, en computer og lidt teknisk snilde kan Morten Brok hacke en hel kontorbygning og de fleste danskere
WHO overvejer at gøre afhængighed af computerspil til officiel diagnose
Symptomer tæller blandt andet, at man ikke kan styre sit forbrug af videospil og prioriterer spil over skole, jobs og sociale relationer.
Computermuseum vil frigive kildekode til styresystem fra Apples Lisa-computer
Computer-arkæologer gør det muligt at prøve eller genprøve en af verdens første grafiske brugerflader.
ASUS ROG Claymore
Det første der springer i øjnene, når Asus ROG Claymore tilsluttes computeren er de mange farver, der farer henover tastaturet. Det er lir, men det kan også en masse andet Solid indpakning med et solidt produkt Hvis vi starter med indpakningen, så kommer tastaturet solidt indpakket i en formstøbt skumform, hvor tastaturet og det medfølgende …
Indlægget ASUS ROG Claymore blev vist første gang den iNPUT.
. .
Entusiaster vækker 30 år gamle computere til live
Computere og spillekonsoller fra 80'erne får kunstigt åndedræt eller helt nyt indhold.
Danmarks nye referencegenom er årets vigtigste forskningsresulatat
Omfattende analyser og supercomputerberegninger af arvemateriale fra 150 raske danskere er grundlaget for et dansk referencegenom. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets mest markante danske forskningsresultat.
Computerspilsafhængighed skal anerkendes som lidelse
Det undrer Center for Ludomani, at WHO ønsker at anerkende afhængighed af computerspil som en psykisk lidelse.
Supercomputere på spring fra peta til exa
Kina og USA kæmper om at blive først med en exaskalasupercomputer, der kan udføre 10^18 beregninger i sekundet. Det store problem er at holde energiforbruget på et rimeligt niveau.
For første gang nogensinde: Nasa-robot laver ilt på Mars
Ilten skal bruges til fremtidens missioner, når der skal mennesker til Mars.
Forskere om vejen frem: Her er teknologierne, der kan gøre landbruget grønt
Biokul, klimaoptimeret foder, markrobotter… Hvis pengene var der, ville vi allerede i dag kunne komme langt med omstillingen af landbruget. Her er nogle af de teknologier, forskerne tror mest på.
Morgen-briefing: Mangel på chips sætter bilindustrien i stå / 42.000 cpr-numre offentliggjort på bagsiden af magasin / Dansk fremadstormende robotfirma giver forsat underskud
Mangel på chips sætter bilindustrien i stå. 42.000 cpr-numre offentliggjort på bagsiden af magasin. Dansk fremadstormende robotfirma giver forsat underskud. Bitcoin forbydes i Tyrkiet og en direktør forsvinder.