DTU-tal afslører voldsom forurening fra gammelt giftdepot i Grindsted
Nye målinger viser, at der hvert år siver 100 kg kræftfremkaldende stoffer ud i Grindsted Å. En af Danmarks værste forureningssager, siger forskerne bag tallene.
Region Syddanmark: Vi har ikke penge til at rydde forurening af Grindsted Å
Det er forkert at bruge penge på at rydde op i Kærgaard Klitplantage, når det samme spildevand ligger midt i Grindsted, uden at nogen rører en finger, mener DTU-forsker.
Hør ugens podcast om kampfly, kloning og DTU’s fusionsreaktor
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, sætter i denne uge fokus på Danmarks nye kampfly F35, som endnu en gang er blevet forsinket og plages af over 1.000 fejl. Du kan også høre om forureningsskandalen i Grindsted, klonede aber og DTU’s næsten hjemmebyggede fusionsreaktor.
Ny professor i exoplaneter: På jagt efter liv i rummet
Lars A. Buchhave er nyudnævnt professor på DTU Space med speciale i exoplaneter. Inden for det næste årti håber han at kunne ane de første spæde tegn på liv andre steder i universet.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
Rumskrot rammer Den Internationale Rumstation og laver hul på robotarm
Rummet er langsomt blevet en losseplads for døde satellitter.
Ultralyd bliver hverdagsteknologi: Nyfødte får scannet hofterne
Scanningsudstyret er i dag skrumpet så meget i både størrelse og pris, at man håber at kunne undgå op til 800 operationer ved at opdage hoftedysplasi tidligt.
Dræberdrone forsøgte at slå soldater ihjel uden at have fået ordre på det
En ny rapport fra FN beskriver, hvordan dronen angreb soldater i Libyen ‘af sig selv’.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Kort tid efter kritik: Miljøstyrelsen skærper krav til fluorstoffer i drikkevand
»Men samtidig betyder ændringen, at det bliver akut nødvendigt at afsøge uden for Korsør, hvor der måtte gemme sig PFOS og andre fluorstoffer, som vi førhen har overset eller negligeret,« siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU.
Bagsiden: Svingbroen der blev en blindgyde
Suez-sagen er opklaret – her er forklaringerne på, hvad de to skibsingeniører observerede på deres tur gennem kanalen.