Livsfarlig skimmelsvamp udvikler resistens
En skimmelsvamp, vi konstant indånder, udvikler resistens mod stoffet, lægerne bruger til at behandle inficerede. Resistensen kan skyldes, at landbruget i høj grad bruger det samme stof til at bekæmpe svampeinfektioner i afgrøderne.
Høj efterspørgsel efter dygtige .Net-udviklere: Her er 10 spændende stillinger, som er ledige lige nu
Virksomheder over i hele Danmark søger .Net-udviklere. Se 10 jobmuligheder her.
Nu skal drikkevandet undersøges for mikroplast
En ny målemetode udviklet af forskere fra Aarhus Universitet skal hjælpe Miljøstyrelsen med at kortlægge omfanget af mikroplast i vores postevand.
Miljøstyrelsen til EU: Send os forskning og erfaringer om resistente svampe
Har landbruget eller hele samfundet skylden for, at svampe bliver resistente over for azoler? Miljøstyrelsen vil nu indsamle forskning fra andre EU-lande for at få et bedre overblik.
Plenti lukker. Kunderne overgår til Telmore - MereMobil.dk
BREAKING NEWS: TDC lukker Plenti. Kunderne overgår til Telmore. OPDATERES: Plenti kunderne skal fremover vænne sig til, at være en del af Telmore. TDC oplyser, at Plenti lukker og bliver opslugt af Telmore den 18. marts 2018. Overførslen af kunderne starter dog allerede i dag (14. februar 2018). De kunder hos Plenti der havde fri data fortsætter med dette i Telmore-regi, men får efter overflytningen adgang til Telmore Musik. - Artiklen fortsætter efter annoncen - Den 11. september 2017 opkøbte TDC Group teleselskabet Plenti med 90.000 kunder. Her forlød det ellers, at alt ville fortsætte uændret i Plenti. Men her fem måneder senere er situationen en anden. – “Siden september har vi nøje undersøgt, hvad der giver den bedste kundeoplevelse for Plenti-kunderne fremover. Både Plenti og Telmores kunder er glade for data og underholdning, og med én stærk enhed kan vi både udvikle bedre produkter og give alle en endnu …
Kampen om udviklerne spidser til: Her er de vigtigste emner for software-udviklernes valg af platform
En række ting spiller ind, når softwareudviklerne vælger hvilke økosystemer, platforme og teknologier, de vil satse på. Se resultaterne fra stor undersøgelse her.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen
Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effekten
Kostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.