Halvdelen af Borneos orangutanger er udryddet på 16 år100.000 orangutanger er forsvundet på Borneo mellem 1999 og 2015, viser ny forskning. Hovedårsagen jagt og intens ødelæggelse af abernes leveområder.
Halvdelen af Borneos orangutanger er på 20 år udryddet100.000 orangutanger er forsvundet på Borneo siden 1999, viser ny forskning. Hovedårsagen jagt og intens ødelæggelse af abernes leveområder.
Forskere opdager verdens ældste hulemaleri af en vildokseDet ældst kendte hulemaleri, der ikke er abstrakt, er cirka 40.000 år gammelt. Det giver et billede af fortidens liv, siger forsker.
Russisk robot var et menneske: Her er fem andre videnskabelige fupnumreFra falskt abemenneske til klippe-klistre-dinosaur. Gang på gang er vi blevet snydt af opfindsomme svindelnumre forklædt som videnskab.
Synkende bygninger og verdens værste trafikpropper: Indonesien flytter sin hovedstadMed sine godt ti millioner indbyggere er jakarta verdens syvende største hovedstad, og i mere end 70 år har man overvejet at flytte den. Nu bliver det en realitet.
Olien i din chokolade koster orangutang-liv i BorneoBestanden af orangutanger er faldet med 30 procent i områder, hvor der produceres palmeolie.
Vores forfædre gik på to ben langt tidligere, end vi regnede med, viser fund af ny abeartFossiler af arten blev fundet i Tyskland og er hele 12 millioner år gamle.
Ældgamle proteiner afslører uddød kæmpeabes nulevende slægtningFundet kan få betydning for forskning i menneskets historie.
Malaysia mister sit sidste sumatranæsehornDet lykkedes ikke at få reddet bestanden af verdens mindste næsehorn.
Jagt vilde aber og dinosaurer i den danske natur: Sådan gør din telefon ferien eventyrligFå tre bud på underholdende augmentet-reality apps til hele familien.
Orangutang, rensdyr og spækhugger: Coronavirusset kan være farligt for mange vilde dyr40 procent af de dyr, der er i risiko for at blive smittet med SARS-CoV-2, er truede.
‘Det sker for øjnene af os’: Biologi-forsker anmelder ny, skræmmende natur-dokumentarSelvom 'Et liv på vores klode’ er fyldt med tragiske ødelæggelser, giver den håb for fremtiden.
Rapport: Megaprojekter risikerer at skubbe verdens skove forbi »farligt vendepunkt«Enorme vej-, minedrift og energiprojekter planlægges eller er ved at blive bygget i nogle af verdens vigtigste skovområder. »De her store projekter kan skubbe os over kanten,« lyder det fra medforfatter på ny rapport.
Satellitbilleder afslører: Tørke rammer verdens fattigste regionerIndbyggere i fattige lande, hvor befolkningstallet er stort, er ofte nødsaget til at presse naturen mere, end den kan klare.