Rystede forskere: Analysefejl sår tvivl om det danske vandmiljø Et laboratorium, der kontrollerer sig selv, en metode, der videnskabeligt er stemplet som uegnet, og målinger, der afviger fra udlandets. Det er historien om næsten et årti med forkerte vandprøver.
Folketinget overvejer forbud mod dieselhakkere Mens tyske byer nu har fået grønt lys til at oprette miljøzoner med forbud mod dieselbiler, der ikke lever op til de nyeste euronomer, vil flere oppositionspartier herhjemme have udvidede miljøzoner med tilsvarende krav til lastbiler og busser.
Hør ugens podcast om fejl i kvælstofmålinger og el-kabinecykel Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om, hvordan analysefejl har givet et skønmaleri af det danske vandmiljøs tilstand. Du kan også høre om en ny el-kabinecykel og en smart app, der guider bilisterne til ledige p-pladser.
Fund i Chile-ørken: Gemmer Mars’ sand også på liv i dvale? Mikroorganismer kan tilpasse sig ekstreme forhold, der minder om miljøet på den røde planet, viser ny forskning. Det viser, at organisk liv altid finder en vej til at overleve, mener forskerne.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.