Bombe under landbrugspakken: Analysefejl har tegnet skønmaleri af det danske vandmiljø
Brug af uegnet analysemetode har i næsten et årti tegnet et billede af danske farvande i fremgang. Nye rapporter viser, at det billede er forkert, og forskere har svært ved at overskue følgerne.
Rystede forskere: Analysefejl sår tvivl om det danske vandmiljø
Et laboratorium, der kontrollerer sig selv, en metode, der videnskabeligt er stemplet som uegnet, og målinger, der afviger fra udlandets. Det er historien om næsten et årti med forkerte vandprøver.
Folketinget overvejer forbud mod dieselhakkere
Mens tyske byer nu har fået grønt lys til at oprette miljøzoner med forbud mod dieselbiler, der ikke lever op til de nyeste euronomer, vil flere oppositionspartier herhjemme have udvidede miljøzoner med tilsvarende krav til lastbiler og busser.
Hør ugens podcast om fejl i kvælstofmålinger og el-kabinecykel
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om, hvordan analysefejl har givet et skønmaleri af det danske vandmiljøs tilstand. Du kan også høre om en ny el-kabinecykel og en smart app, der guider bilisterne til ledige p-pladser.
Miljøstyrelsen overvejer at kræve erstatning for fejlramte vandprøver
Laboratoriefirmaet Eurofins analyserede vandprøver fra danske åer og farvande i fem år uden at gøre opmærksom på, hvilken metode, der blev brugt. Nu risikerer firmaet erstatningskrav fra Miljøstyrelsen.
Danmark haster videre med Femern-tunnel trods manglende godkendelse
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget at byggemodne et område i Rødby, inden Tyskland har miljøgodkendt byggeriet.
Fund i Chile-ørken: Gemmer Mars’ sand også på liv i dvale?
Mikroorganismer kan tilpasse sig ekstreme forhold, der minder om miljøet på den røde planet, viser ny forskning. Det viser, at organisk liv altid finder en vej til at overleve, mener forskerne.
Vismænd: God samfundsøkonomi i at tvinge landbruget ind i klimakampen
Nye beregninger fra de økonomiske vismænd viser, at det giver store sidegevinster at kræve CO2-reduktioner i landbruget. Samtidig mener vismændene, at værktøjerne i dag er til stede
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen
Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.