Resistens-mistænkt svampemiddel findes i grundvandet, og det bruges stadig i tonsvis
Geus finder rester af svampemidlerne azoler i hver tredje prøve i grundvandet, dog kun i få tilfælde over grænseværdien. Derfor vil Miljøstyrelsen ikke forbyde midlet. Det undrer både DTU-professor og Danmarks Naturfredningsforening.
Forskere: Plastpose-konklusion var for kæk
Det førte til megen diskussion, da Miljøstyrelsen meldte ud, at plastposer var markant bedre for miljøet end muleposer. Senere er der dog kommet flere ting frem i sagen.
Forsker: Genbrugelig plastik er vejen frem i posejunglen
Der er unuanceret, når man gør den miljøvenlige indkøbspose til et valg mellem engangsplastik eller en mulepose i stof, siger forsker bag heftigt debatteret undersøgelse.
Velkommen til Futurebox: DTU på trapperne med rugekasse for it-iværksættere fra den tungeste klasse
DTU åbner i næste måned startup-inkubator for ‘deep tech-virksomheder’. Planerne er store. “Vi henvender os ikke til den type iværksættere, der får en ide til en app fredag aften og starter deres firma mandag morgen,” lyder det fra inkubatorens leder.
Miljøstyrelsen afviser kritik af plastposerapport: Den viser blot et øjebliksbillede
Miljøstyrelsen mener ikke, at rapporten ligefrem anbefaler borgere at købe plastposer. Også Plastindustrien afviser, at rapporten budskab kan spænde ben for øget genanvendelse.
Lockout kan skade dansk rumfart mange år frem
Dele af DTU Space har bedt om at blive undtaget fra en konflikt i april, fordi det vil kunne ramme tre uhyre vigtige rumfartsmissioner og ødelægge instituttets gode kontakt med Nasa.
Minister bekræfter: Femerns miljøgodkendelse forsinkes
Femernforbindelsen bliver ikke miljøgodkendt af de tyske myndigheder i årets første halvdel, som man på dansk side ellers havde troet og håbet på. Godkendelsen vil senest komme ved årets udgang, fortæller den slesvig-holstenske transportminister til delstatsparlamentet
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
Rumskrot rammer Den Internationale Rumstation og laver hul på robotarm
Rummet er langsomt blevet en losseplads for døde satellitter.
Ultralyd bliver hverdagsteknologi: Nyfødte får scannet hofterne
Scanningsudstyret er i dag skrumpet så meget i både størrelse og pris, at man håber at kunne undgå op til 800 operationer ved at opdage hoftedysplasi tidligt.