Aftalen, der skal redde ARC, udsættes
Tillægsaftalen om det skandaleramte Amager Ressourcecenter (ARC, tidligere Amager Forbrænding) er blevet udsat af et samlet Teknik- og Miljøudvalg. Medlemmerne havde et bredt udvalg af uddybende spørgsmål, som de kræver besvaret.
Professorer: Esben Lunde talte usandt på samråd om analysefejl
Forskere afviser, at 50 af Danmarks 119 vandområder var på vej mod god økologisk tilstand, sådan som den afgåede miljøminister hævdede på samråd i april.
Samlet opposition slæber tavs minister i samråd om forværret vandmiljø
Hele rød blok vil have svar på, hvad den nye miljøminister vil gøre for at leve op til de ambitioner om et rent vandmiljø, som er på vej til at smuldre.
Ødelagde gødningsudslip miljøet? »Nej,« siger computermodeller
Miljøministeriet konkluderer – på baggrund af modelberegninger – at gødningsudslip i Lillebælt »ikke fik stor indvirkning på miljøet«. Men modeller og virkelighed er ikke det samme, lyder kritikken.
Professor om vandmiljøets fremtid: Vi skal have ådalene tilbage
Der er ingen vej udenom at braklægge mindst ti procent af de danske marker og lade en del af dem oversvømme fra tid til anden. Ellers får vi aldrig mindsket udvaskningen af kvælstof tilstrækkeligt til at sikre fjordene mod iltsvind.
Plantebaseret kost reducerer drivhusgasser med op til 73 procent
Men samtidig viser forskning, at det er umuligt for forbrugerne at gennemskue hvilke fødevarer, der koster mest på miljø- og klimakontoen. Især når det kommer til kød.
Satellitter skal gøre forsvundne fly til fortid, skåne miljøet og spare penge
Til november opgraderes den globale flyovervågning. To danske firmaer er med i kampen om at levere de bedste og billigste løsninger.