GN-direktør advarer: »Uden de rigtige folk må vi flytte forskning til udlandet«
Høreapparater er i dag små ørebårne computere. Derfor skal producenten GN Hearing bruge op til 100 it- og softwarefolk i år. Findes de ikke her, må projekterne flyttes udenlands.
Androids afløser kan blive et helt nyt system: Google Fuchsia OS er på vej
I dag findes der tre store platforme når det kommer til operativsystemer: Googles Android, Apples iOS og Microsofts Windows. Derudover har Google deres Chrome til pc’er og Apple har deres MacOS der kører på deres egne computere – og så er der selvfølgelig en del mindre operativsystemer, med Linux i spidsen. Men står det til …
Indlægget Androids afløser kan blive et helt nyt system: Google Fuchsia OS er på vej blev først udgivet på iNPUT.
.
Ugen i tech: Den allerførste kantløse er til salg, mens både Facebook Google og Nvidia imponerer med vildt praktiske software-tricks
Mens Facebook, Nvidia og Google denne uge lancerer spændende softwaretricks til forbrugerne, går kinesiske Oppo ud og lancerer nyskabende hardware.
Den sky filosof har efterretningstjenester i hele verden som kunder. Og øjnene rettet mod Danmark
De leverer software til FBI, CIA og dansk politi, og mens efterretningstjenester knuselsker amerikanske Palantir Technologies, ser privatlivsaktivister bekymret på techvirksomhedens formåen. I spidsen for milliardforetagendet står en excentrisk filosof, der drømmer om flere danske kunder og mere overraskende: Mere statslig regulering af tech-virksomheder.
Ny rekord: Verdens mindste computer er 0,04 kubikmillimetre
Den nye computer får et riskorn til at se enormt ud. Forskerne bag maskinen ser mange muligheder indenfor sundhedsforskning og -behandling, men apparatet har også en lang række begrænsninger.
Ny rekord: Verdens mindste computer er 0,04 kubikmillimeter
Den nye computer får et riskorn til at se enormt ud. Forskerne bag maskinen ser mange muligheder indenfor sundhedsforskning og -behandling, men apparatet har også en lang række begrænsninger.
Open source vinder hastigt frem - men propreitær software har stadig sine fordele: “Al teori peger på, at man skal gøre tingene tilgængelige, hvis man vil øge sin innovation”
Interview: Open source-baserede systemer buldrer frem i erhvervslivet, hvor de store teknologi-firmaer slåes på livet løs om placeringerne på platforms-markedet. Er det så ved at være slut med de propreitære systemer? Nej, mener NNIT’s CTO, Jens Maagøe. Men man skal tænke sig om.
Hvem laver de fleste og de hurtigste?
Kina er i færd med at fastslå sin stilling som det land, der fremstiller flest af de såkaldte supercomputere. Det lyder måske ikke særlig vigtigt, men markedet for disse computere ventes at fordobles frem mod år 2022, og det bliver stadig mere vigtigt at være med i den teknologiske front.
Energinet leaser 2.800 nye pc'er for at komme på Windows 10
Energinet, som ejer og driver det danske el- og gasnet, har sendt en ordre på 30 millioner kroner for leasing af Windows 10-computere og dockingstationer i udbud. Det er rimeligt, hvis det er gjort under de rigtige forudsætninger, siger ekspert.
Hackere udnytter sårbarhed i populært cms-system: Overtager din computer og bruger den til at udvinde kryptovaluta
En sårbarhed i et stort cms-systemet gør det muligt for it-kriminelle at stjæle maskinkraft fra brugerne og udnytte den til mine kryptovaluta.
Microsoft eller Linux? Energinet leaser 2.800 nye pc'er for at komme på Windows 10
Energinet, som ejer og driver det danske el- og gasnet, har sendt en ordre på 30 millioner kroner for leasing af Windows 10-computere og dockingstationer i udbud. Det er rimeligt, hvis det er gjort under de rigtige forudsætninger, siger ekspert.
Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt for Intel: Hvad skal der ske nu?
ComputerViews: Intel-topchef Brian Krzanichs pludselige exit torsdag kom bag på de fleste. Den kommer på et kritisk tidspunkt for Intel, som nu står overfor svære valg.
Mere end 10 procent af danske virksomheder er stadig inficeret af kinesisk malware
Den kinesiske malware Fireball ramte sidste år 250 millioner computere verden over. Et år efter er mere end hver tiende danske virksomhed stadig ikke sluppet af med den ondsindet software.
Nordtysk delstat vil have open source - applaus fra databeskyttelseskommisær
Delstaten Slesvig-Holsten vil ‘modarbejde magtkoncentrationer’ på it-markedet og migrerer derfor over på open source. Den nordtyske databeskyttelseskommissær anfører, at at open source baner vej for at afsløre overvågning via bagdøre i software.
Adobe går mobilt og lancerer iMovie konkurrent - MereMobil.dk
Project Rush er Adobes svar på mobil videoredigering, hvor smartphone, iPad og computer taler sammen. Der findes et utal videoredigeringsapps til smartphones, men langt fra alle er lige gode og lige brugervenlige. På iOS-platformen er iMovie populært. Enkelthed i brugen og samspil mellem flere platforme er nøgleordene. Det kan Adobe, der blandt andet har det professionelle værktøj Premiere Pro CC på menukortet, naturligvis ikke blive ved med at finde sig i ikke at have. Så nu kommer Project Rush snart – ”senere på året”, er det mest præcise Adobe vil ud med på nuværende tidspunkt. I stil med iMovie kan du redigere videoer på smartphones og tablets med fingerspidsen som dit primære værktøj. Der kan redigeres i fire spor, og en lang række effekter, overgange, lys- og lydjustering m.v. vil være tilgængelige på mobilversionen. - Artiklen fortsætter efter annoncen - Forbrugerudgaverne af lyd- og videoredigeringsprogrammer har ofte en meget simpel …