Krebsdyr går i opløsning: CO2 sender havet 14 mio. år tilbage i tiden
Stopper vi ikke vores udledning af CO2, opsuger verdenshavene katastrofale mængder af drivhusgassen, viser ny forskning.
3D-kameraer kan blive regionernes superværktøj mod jordforurening
Interaktive plantegninger og 360 graders video højner kvaliteten af miljøtilsyn og gør regionernes arbejde mere effektivt.
Miljøtjek: Er diesel værre end benzin?
Dieselbilen er kommet i modvind den senere tid. Men med nye og strengere europæiske krav nærmer miljøpåvirkningen sig i højere grad benzinbiler.
‘Hvorfor lykkes det ikke for os?’ Anne-Sofie og Michael har prøvet at få børn i to år
Lægerne ved ikke, hvorfor det er så svært for Anne-Sofie og Michael at få børn. Børneværelset står stadig tomt - lidt endnu.
Varmeplagede træer får huse til at slå revner
Den langvarige sommervarme har udtørret jorden i sådan en grad, at huse på Fyn og i Jylland er begyndt at slå revner. Forsikringen dækker ikke, og skaderne er svære at forebygge.
Skader på dødsdømt dæmning opdaget tre dage før kollaps
Først to dage efter virksomhederne bag et dæmningsbyggeri i Laos opdagede, at en dæmning var ved at kollapse, begyndte de at evakuere beboere i risikozonen. Myndighederne ventede endnu en dag.
Dansker misbruges til fake science
Pseudo-videnskabelige udgivere anvender etablerede forskeres navne til at blåstemple tvivlsomme tidskrifter og godkende indsendte studier uden forskernes viden og accept.
En tredjedel af verdens kongepingviner er forsvundet
På blot 30 år er en enorm pingvinkoloni svundet med 88 procent, viser nye helikopter- og satellitbilleder. Klimaforandringer kan stå bag.
Lille Vildmose er en knastør svamp, der brænder som papir
Det brænder under jorden i Nordjylland. Tørken har gjort Lille Vildmoses porøse undergrund af spagnum til en knastør krudttønde.
Nyt studie: Sandsynlighed for hedebølge i Danmark er firedoblet
Det varme vejr, vi sveder os igennem i disse dage, bliver fire gange så almindeligt, som før den menneskeskabte opvarmning af klimaet startede.
pH-værdien i verdenshavene er den laveste i to millioner år
Hver dag opsuger verdenshavene 22 millioner tons CO2. Nu er havmiljøet så surt, at nogle dyr begynder at blive opløst, viser britisk forskning.
I dag har vi brugt Jordens ressourcer for 2018
Earth Overshoot Day er den dag verdens befolkning har brugt de ressourcer, der kan gendannes på et år. I år falder dagen tidligere end nogensinde før.
Ny trend: Sagsøg et olieselskab for klimaproblemer
Baltimore er den seneste amerikanske by, der har sagsøgt olieselskaber, for at stå bag konsekvenser for klimaforandringerne.
Ekspert om bitcoin-teknologi: »Det er et fremskridt som dampmaskinen eller internettet«
Mens kryptovalutaer som bitcoin har måttet lægge ryg til mange ukvemsord, er en af grundstenene for de digitale møntfødder blevet hyldet. Blockchain-teknologien har gjort sit indtog – og ifølge undersøgelser og eksperter kan det være flere steder, end du tror.
Derfor er antibiotikaresistens en alvorlig trussel mod folkesundheden
Engang var antibiotika et mirakelmiddel, der fik bugt med selv de grimmeste bakterier. Men på grund af overforbrug dør vi i dag af infektioner, vi for få år siden kunne kurere.