Verdens mindste robotter: En million robotter kravler rundt på en 10 centimeters wafer-plade
Ved at bruge teknologi fra halvlederindustrien har Marc Miskin og hans kolleger fremstillet mikroskopiske robotter, der bevæger sig med platin og titan-ben og får energi fra solceller.
Kinesisk mand bygger Scarlett Johansson-robot
Indrømmet, en robot i Scarlett Johanssons skikkelse virker da mindre skræmmende end de hoppende dyrerobotter fra Boston Dynamics …
Indlægget Kinesisk mand bygger Scarlett Johansson-robot blev først udgivet på iNPUT.
…
Vindenergi på lager: Dansk teknologi ‘gemmer’ overskudsstrøm i grønt brændstof
Dansk virksomhed ser potentiale i særlig lagring af overskydende strøm fra vind- og solenergi.
Regeringen: »Kunstig intelligens rummer et stort potentiale for dansk erhvervslivs forretningsmuligheder«
Regeringen afsætter 60 mio. kr. til nye initiativer i kunstig intelligens. Derudover er ambitionen, at stat, kommuner og regionerne afsætter 200 mio. kr. til en investeringsfond til afprøvning og udbredelse af nye teknologier og digitale velfærdsløsninger i det offentlige.
Regeringen: »Kunstig intelligens rummer et stort potentiale for dansk erhvervslivs forretningsmuligheder«
Regeringen afsætter 60 mio. kr. til nye initiativer i kunstig intelligens. Desuden er ambitionen, at stat, kommuner og regionerne afsætter 200 mio. kr. til en investeringsfond til afprøvning og udbredelse af bl.a. digitale velfærdsløsninger i det offentlige.
Leder: Pluk nu de lavthængende klimafrugter først
I denne avis udfolder vi den fornyede hype om at rense CO2 ud af kraftværkers røg og lagre den dybt i undergrunden. Inden vi vender tilbage til, hvorfor det ikke må blive en syltekrukke for de t…
Solcelleejere vil gemme strømmen
Lagringskapacitet til solceller er en gamechanger for elmarkedet, og udviklingen er i fuld gang i USA. I Danmark kommer der fart på inden for få år, mener brancheforening.
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber
Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.
Nu går nødhjælp hightech
Mobiltelefoner, solceller og samarbejde med private teknologivirksomheder revolutionerer nød- og udviklingshjælpen. Men teknologioptimismen kan give problemer, advarer forsker.
Nye tal underminerer Viking Link
Forskellen på strømpriserne i Danmark og England udjævnes, og det bliver dyrt for Viking Link, vurderer ny analyse. Professorer vil have projektet stoppet.
Spørg Fagfolket: Hvorfor staller et fly?
Hvilke betingelser skal være opfyldt, før et fly havner i et stall? Det svarer flyingeniør Lars Illum Jørgensen på.
Viborg betalte millioner for ingenting: Nu sender Aalborg 100 MW geotermi i udbud
Der er yderst blandede erfaringer med geotermi landet over. Bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning håber, såkaldt turnkey-løsning minimerer den økonomiske risiko for selskabets kunder.
Eksperter efter demobyggeri: Stil skrappere energikrav til byggeri
I 2017 droppede regeringen de planlagte stramninger af energikravene til nybyggeri, der skulle være trådt i kraft i 2020. Men et demonstrationsbyggeri har vist, at de droppede krav kan opfyldes billigt
Grønlands energiminister: »Jeg tror ikke på global opvarmning«
Den grønlandske minister for Erhverv og energi, Aqqalu Jerimiassen (A), tror ikke på mennesket er skyld i den globale opvarmning. »Vi kan ikke bestemme naturen,« lyder det.
25.000 m² solceller og en vindmølle i timen: Vækst i sol og vind skal op i gear
Brancheorganisationen Dansk Energi har modelleret, hvor stor en udbygning med sol og vind der skal ske i Nordvesteuropa bare de næste ti år, hvis vi skal nå Parisaftalens mål i 2050.