FN-rapport: Planlagte investeringer i olie, kul og gas gør det umuligt at overholde klimaløfter
I 2030 producerer verdens lande 150 procent mere kul, end den internationale klimaaftale tillader.
Leder: Lad os tage en kartoffelkur for miljøet og mennesket
»I Danmark beskytter vi vores grundvand mod forurening frem for at rense det. Det gør vi, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand, og vi ønsker, at vores drikkevand skal produceres fra renest…
Klimaministeren vil skrue ned for dansk træ-afbrænding
Regeringen har sat sine embedsmænd til at analyse, hvordan Danmark kan begrænse udbygningen med biomasseanlæg.
Ny regnefejl opdaget i landbrugets CO2-regnskab – men effekten er formentlig lille
Aarhus Universitet har undervurderet CO2-udledningen fra landbruget markant. Men effekten på Danmarks samlede CO2-regnskab vil formentlig ikke være stor, vurderer forsker. SF vil have alle beregninger af landbrugets emissioner tjekket.
PODCAST: Skal vi brænde træerne eller lade dem stå og suge CO2?
Danmark har overinvesteret i at brænde biomasse af, mener eksperter. Danske vindmøller står ofte stille i blæsevejr. NemID får snart en smart afløser. Landbrugets sprøjtemidler fører til resistens også mod vigtige lægemidler.
Minister giver roe-avlere ét år mere: Så er det slut med dispensation til bidræber-pesticid
Miljøministeren forbyder neonikotinoider, som kan skade bier, på golfbaner, i potteplanter og snart også til at bejdse roefrø med. Dermed gør hun op med dispensationerne under sine forgængere.
Vi bevæger os væk fra klimamål: Verden på vej mod mere olie og gas
Olieproducerende lande har planer om at producere endnu mere olie og gas frem mod 2030. Det betyder, at de bindende klimamål fra Paris-aftalen bliver stadigt sværere at nå, viser ny FN-rapport.
Danske medarbejdere klager over arbejds-vilkår i Huawei: Men det kan meget vel være den danske ledelses- og arbejdskultur, der er helt ekstrem
Interview: En ny undersøgelse afslører problemer med arbejdsmiljøet hos Huawei Danmark, hvor en dansk arbejdskultur støder sammen med en kinesisk ledelseskultur. Men ifølge en ekspert er det ofte den danske kultur, der opleves som ekstrem af udlændinge.
Tre pointer fra ugen der gik: It-branchen er ubarmhjertig, folkeskoler udsat for falske bombetrusler gennem Aula og Huawei plages af dårligt arbejdsmiljø
En begivenhedsrig uge er ovre i den danske it-branche. Vi har samlet de tre vigtigste pointer fra ugen der gik, som du kan tage med dig ind i næste.
Huawei i Danmark dumper fælt i arbejdsmiljø: Får benhård kritik af danske ansatte
Jobglæde 2019: Den kinesiske teknologi-gigant Huawei får en hård medfart i en ny undersøgelse af arbedsmiljøet på danske it-arbejdspladser. Undersøgelsens resultat bekræftes af fagforbundet Prosa, der kalder Huawei for en arbejdsplads “der stinker langt væk fra af dårligdom.”
Klimaforandringer fik (måske) verdens første supermagt til at kollapse
Geologiske undersøgelser tyder på, at ekstrem tørke var med til at drive det assyriske rige mod undergangen.
Twitter om eget forbud mod politiske reklamer: Det bliver ikke problemfrit
Reklamer for politiske kandidater, kampagner og partier, samt lovgivningsmæssige og juridiske udfald er på vej til at blive forbudt på Twitter. Alligevel kan eksempelvis interesseorganisationer fortsat promovere indhold, der adresserer sociale og politiske emner som global opvarmning, integration og våbenkontrol.
Twitters om eget forbud mod politiske reklamer: Det bliver ikke problemfrit
Reklamer for politiske kandidater, kampagner og partier, samt lovgivningsmæssige og juridiske udfald er på vej til at blive forbudt på Twitter. Alligevel kan eksempelvis interesseorganisationer fortsat promovere indhold, der adresserer sociale og politiske emner som global opvarmning, integration og våbenkontrol.
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Kontanter til naboerne skal give mere grøn energi
Ret til få købt sit hus, årlige betalinger, forbedret kompensation for tab af ejendomsværdi og kontant betaling til kommuner, hvor der opstilles vindmøller og solcelleanlæg, skal gøre det lettere at få opstillet vindmøller, solceller og andre grønne energianlæg.