Nyt bioraffinaderi skal sikre græsprotein til kvæg og høns
Danmarks første kommercielle anlæg til at bioraffinere økologisk græs til proteinfoder er på plads i 2021. Græsfoderet skal erstatte dele af landbrugets import af sojaprotein fra Sydamerika.
Minister giver roe-avlere ét år mere: Så er det slut med dispensation til bidræber-pesticid
Miljøministeren forbyder neonikotinoider, som kan skade bier, på golfbaner, i potteplanter og snart også til at bejdse roefrø med. Dermed gør hun op med dispensationerne under sine forgængere.
PODCAST: Skal vi brænde træerne eller lade dem stå og suge CO2?
Danmark har overinvesteret i at brænde biomasse af, mener eksperter. Danske vindmøller står ofte stille i blæsevejr. NemID får snart en smart afløser. Landbrugets sprøjtemidler fører til resistens også mod vigtige lægemidler.
Ny regnefejl opdaget i landbrugets CO2-regnskab – men effekten er formentlig lille
Aarhus Universitet har undervurderet CO2-udledningen fra landbruget markant. Men effekten på Danmarks samlede CO2-regnskab vil formentlig ikke være stor, vurderer forsker. SF vil have alle beregninger af landbrugets emissioner tjekket.
Leder: Lad os tage en kartoffelkur for miljøet og mennesket
»I Danmark beskytter vi vores grundvand mod forurening frem for at rense det. Det gør vi, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand, og vi ønsker, at vores drikkevand skal produceres fra renest…
Danske patienter dør af svampeinfektion, som landbruget har gjort resistent
En opgørelse fra Statens Seruminstitut viser, at brug af svampemidler i landbruget fører til dobbelt så mange tilfælde af en resistent svamp, som lægemidler med samme stoffer. Dødeligheden blandt de inficerede patienter er høj.
Blå blok står ved landbrugspakken og afviser iltsvind-indgreb
Regeringen strammer sammen med sine støttepartier kravene til, hvor meget landbruget skal reducere sine udledninger af kvælstof næste år. Men de blå partier vil ikke være med.
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen
Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.