3D-blogger om næste årti: »Produktionen vil igen blomstre op i Vesten«
Serie: Udviklingen inden for 3D-print fører til, at enhver fabrik i 20'erne vil have sofistikerede 3D-printere installeret, lyder det fra Ingeniørens blogger Jesper Damvig, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Digitaliserings-blogger om nyt årti: »En dataetisk Greta Thunberg dukker op«
I det kommende årti vil vi se de første skadelige konsekvenser af digital ulighed. Evnen til at bryde ud bliver den vigtigste menneskelige kompetencer, spår Ingeniøren-blogger om etik og digitalisering Kim Escherich, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
It-blogger om næste årti: »Væn jer til kameraer overalt«
Vi kigger mod en fremtid, hvor private virksomheder overvåger dig, hvorend du går hen. Og vi venter forgæves på, at overvågning kommer den overvågede til gode, lyder det fra Ingeniørens it-blogger, Poul Henning Kamp, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Er dette Samsungs klaptelefon med foldbar skærm? - recordere.dk
Der er god grund til at tro, at Samsung hurtigt springer med på en ny klaptelefon-bølge. Det er ikke kun Motorola, der tror på at foldbare skærme kan genoplive klaptelefonformatet, hvilket de har satset på med relanceringen af RAZR. Sidstnævnte har allerede genereret en hel del omtale, selv om den ligger i den ret dyre …
Energi-blogger om næste årti: »Modstanden mod elledninger stilner af«
Vi kigger mod en fremtid, hvor elnettet er under voldsom udbygning, og vandkraft-reservoirerne i Norge er bygget om til pumpekraftværker, lyder det fra Ingeniørens energi-blogger, Kaare Sandholt, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Sådan lød forudsigelserne for 10'erne: Hjernebølger og fake news
Tidsskriftet Nature bad - i deres første 2010-udgave - en række forskere forudsige udviklingen frem mod 2020. Her er et udpluk af deres spådomme, samt enkelte fra The Guardian og The Telegraph.
Slut på et årti med dimser: Stem på 10'ernes bedste gadgets
Chromecast, Tesla, selfiestang eller Raspberry Pi? Det har været et dimseårti. Vælg dine tre favoritter.
Boeing Starliner-kapsel klar til jomfrurejse mod ISS – følg med på turen
Efter flere forsinkelser er Boeing nu klar til en ubemandet test af den kapsel, som allerede næste år skal fragte astronauter til rumstationen. Se launch, docking og landing her.
Power-to-X-anlæg i Skive og Fredericia får energilagrings-millioner
En brintfabrik i Fredericia og en metanol-fabrik i Skive løb med de 128 mio. kroner i en pulje til energilagring. Dermed kommer der nu for alvor gang i demonstration af power-to-x-teknologier.
Ny Edge-browser rulles ud på Windows Update i januar
En ny udgave af Microsofts Edge-browser bliver tilgængelig fra den 15. januar. Den er bygget op om Chromium, Googles open source browser-projekt. Browsereb vil i første omgang komme med Windows Update, og vil automatisk blive tilgængeligt for computere med Windows 10 version 1709.
Annullering af kæmpe-udbud tvinger CIO Michael Moesgaard til at gentænke fremtidens it-strategi for DSB: “Planen er der ikke i dag”
Interview: DSB-CIO Michael Moesgaard har skrottet vigtige udbud for en samlet værdi af over 230 millioner kroner. Nu skal der findes en alternativ løsning på DSB’s godt 30 år gamle hjemmeudviklede it-system. “Planen er der ikke i dag, den skal vi i gang med at udforme,” lyder det.
Artikel om kræft og mobilstråling vækker voldsom kritik: Sådan gik det, da jeg jagtede sandheden bag tallene
I debatten om 5G fyger det med påstande om, at flere og flere får en bestemt form for hjernekræft, men holder tallene?
Søren Sofus droppede karriere hos Mærsk for at blive iværksætter: Nu driver han en succesfuld business-intelligence-komet på Amager
Søren Sofus Petersen stiftede ABC Softwork, da han afleveret sit speciale for 17 år siden. Nu kan virksomheden langt om længe være på vej mod sit store vækst-gennembrud.
Vind med Ingeniørens julekalender: 19. december
Vær med i Ingeniørens julekalender 2019. Hver dag med nye præmier!
Leder: Byggeriet af en CO2-fri fremtid står stille – selv i byggeriet
Cirka 40 procent af Danmarks CO2-udslip stammer fra vores boliger og øvrige byggerier - fra den energi, vi bruger til at holde varmen, blive kølet ned, få lys i hjemmet og på arbejdspladserne e…