Dansk Fjernvarme: Power to X-anlæg bør ligge på kraftværkernes arealer
Power to X-anlæg laver brændstof og afgiver store mængder varme, der kan gå direkte i fjernvarmen.
DTU: Kobling af energisystemer kan give stor del af nødvendig CO2-reduktion
Ny beregning viser, at med en smart kobling af sektorerne i energisystemet kan CO2-udledningen reduceres med 22 mio. ton i 2030 ud af de 29,4 mio. ton, som 70 procents målet krævede i 2017.
Inden lukketid: Novozymes og Hofor realiserer stort overskudsvarmeprojekt
Under de gældende regler for overskudsvarme vil Hofor etablere en 4 MW stor varmepumpe, der omdanner overskudsvarmen fra enzymproduktion til varme for 6.000 københavnere.
Energi-konsulenter: Invester i energieffektivitet og spar 14 milliarder kroner
Med investeringer for yderligere 14 milliarder kroner i energieffektivitet kan Danmark reducere sit CO2-udslip med 66 pct. Den samlede pris bliver i så fald 175 milliarder kroner. Det vurderer EA Energianalyse.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Klimaminister: Grøn energi gør energieffektiv overskudsvarme overflødig
Både Danmarks elforbrug og fjernvarme forventes i fremtiden at være baseret på vedvarende energi. Energieffektiviseringer vil derfor være overflødige, fordi overskudsvarme blot vil erstatte øvrige typer vedvarende energi. Forsker kalder det for et meningsløst argument.
Branchen: Derfor gik det galt for danske geotermi-projekter
To af tre danske geotermianlæg til fjernvarmen er stoppet. Forkert design og drift får skylden.
Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst
Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
Teknikken er klar – politikerne tøver: Nu er det knald eller fald for grøn fjernvarme fra dybet
For første gang i mange år har flere store byer planer om udnyttelse af geotermisk varme i fjernvarmeforsyningen i samarbejde med professionelle boreselskaber – men rammebetingelserne modarbejder.
Geotermi slår fejl i to ud af tre fjernvarmeanlæg
Mens både Aalborg og Aarhus går med store planer for geotermi, er to af de tre eksisterende danske anlæg stoppet pga. tekniske problemer. Professor advarer.
Aalborg Portland udnytter overskudsvarme til at spare 3.500 tons kul
Hvis overskudsvarme fra Aalborg Portlands klinkekøler bliver udnyttet i cementovnene, kan der spares omkring en procent af cementproducentens energiforbrug. Det svarer til ca. 10.000 ton CO2.
Statsligt gasselskab forsinker grønne projekter med klager: ‘Det er helt grotesk’
Klagesager og forældet lovgivning spænder ben for den grønne omstilling. Klimaministeren lover at se på sagen.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
E.on planlægger fem geotermiske anlæg i Malmø inden 2028
Selskabet er i øjeblikket igang med at testboringer og forventer at kunne levere den første geotermiske fjernvarme i 2022.
Dansk Byggeri: Skift olie- og naturgasfyr ud med varmepumper og spar 640.000 tons CO2
Byggeriets brancheorganisation opfordrer til en plan med både pisk og gulerod, så 100.000 husejere skrotter deres oliefyr og yderligere 400.000 går fra naturgas til fjernvarme eller varmepumpe.