Spørg Fagfolket: Hvor store partikelacceleratorer er der planer om?
En læser vil gerne vide, om der kommer større maskiner til end LHC, og hvor langt man kan gå med det? Det svarer vores videnskabsredaktør på.
Verdens første ”rigtige” rum-actionfilm har Tom Cruise i hovedrollen - recordere.dk
Et filmhold skal op til rumstationen ISS og indspille en action-rumfilm derude for første gang i historien. Når du ser serier som ’The Expanse’ eller ’For All Mankind’ eller virkelighedsnære film, der foregår i rummet, såsom ’First Man’ eller ’Gravity’, er der altid en masse snoretræk involveret. For at skabe illusionen af vægtløshed, bliver skuespillerne […]
Dansk professor får kæmpe opgave: Skal samle international forskning om coronavirus
Fælles EU-database skal sikre færre fejl i corona-forskning.
Analyse: Corona-nedlukning vil få tuberkulose til at eksplodere igen
For hver måned et land som Indien er lukket ned, vil yderligere 71.000 dø af tuberkulose. På verdensplan vil tre måneders nedlukning og ti måneders gradvis genåbning kunne medføre 1,4 mio. ekstra tuberkulose-dødsfald
28-årige Rikke tryller mikroskopiske molekyler om til maskiner
De molekylære maskiner skal blandt andet bruges til at levere medicin inde i kroppen en dag.
Kæmpe dna-undersøgelse afslører: Islændinge bærer gener fra to uddøde menneskearter
Menneskets historie er mere kompleks, end vi hidtil har troet, siger forsker.
Se kortet: Børn fra Lolland har fire gange større risiko for at dø end børn fra Frederiksberg
Børn af velstillede forældre har mindre risiko for at dø, viser nye tal.
Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: “Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj”
Interview: Konkurs-tsunamien står for døren. Det er meldingen fra IT-Branchens topchef, Natasha Friis Saxberg, der har konstateret de første konkurser på tværs af dansk erhvervsliv. Nu ser hun med gru frem imod lønudbetalingerne i maj. “Den manglende likviditet kommer til at sætte sig nu i forhold til konkurser og nedskalering af omkostninger,” siger hun.
Professor: Voldsom nedlukning af Danmark kan være en bjørnetjeneste
Manglende flokimmunitet mod fremtidige virus-bølger betyder, at det lave danske dødstal ikke nødvendigvis er retvisende på længere sigt, mener professor.
Ny tvivl om smitte ved hingstekåring: Forsker bag studie har selv deltaget
Den foreløbige rapport, der blev brugt til at frikende et omstridt hestestævne i Herning som smittespreder, viser sig at være skrevet af en forsker med tætte bånd til stævnet.
Så let sparer du penge på dit mobilabonnement
PRISTJEK: Betaler du op mod 200 kr. for dit mobilabonnement, er det måske for dyrt, hvis du er en gennemsnitlig dansker. Læs her hvor let du sparer penge.
Symbolværdi får topchefer til at gå ned i løn
Topledelsen i flere ingeniørtunge virksomheder er gået markant ned i løn. Nedgangen har noget nær nul indflydelse på virksomhedernes økonomi, men symbolværdien er penge værd på anden vis, mener arbejdsmarkedsforsker og IDA samstemmende.
Partier vil droppe Netcompanys corona-app til fordel for Apple og Google
Flere af Folketingets partier vil have myndighederne til at droppe den centraliserede opbevaring af data fra den kommende app til smittesporing. De vil hellere have en løsning fra Apple og Google.
PODCAST: Sådan vil coronaen ændre vores arbejdsliv
Coronaepidemien har vendt vores arbejdsliv på hovedet og er blevet ilddåben for fjernarbejde, online-møder og jobsamtaler via en skærm. Hør også om verdens mest avancerede rover, der skal opsendes til Mars til næste år.