Skal vindmøllerne rotere den anden vej?
En tysk forsker mener, der kan være gevinst ved at ændre vindmøllers rotationsretning. DTU-forsker afviser analysen.
Coronakrisen tvinger omstillingen frem på markedet for efteruddannelse
Den digitale omstilling, alle har været i gang med under coronaepidemien, betyder, at vi vil se en ny måde at efteruddanne os på, lyder det fra DTU, IDA og Mannaz. Lige nu sparer virksomhederne imidlertid på at sende de ansatte på efteruddannelse.
Svenskere bygger vindmølletårn af træ
Et 30 meter højt vindmølletårn af træ er blevet opført ved Gøteborg. Tårne på ‘mindst 150 meter’ er på vej, hvis den første test viser gode resultater. Virksomheden bag lover to-cifrede besparelser på tårne, der typisk udgør 15-30 procent af omkostningen på en vindmølle.
DTU-forsker ser store fordele i trævindmøller, men undrer sig over stål-samlinger
Den svenske virksomhed Modvion har bygget et 30 meter højt vindmølletårn af træ. De næste tårne skal være 110 og 150 meter høje. DTU-forsker ser flere fordele ved metoden - men undrer sig over brugen af stål
Kæmpeanlæg i Storkøbenhavn skal producere 250.000 ton flydende bæredygtige brændstoffer
I et nyt partnerskab går en række store danske virksomheder sammen om at udvikle et konkret produktionsanlæg til fremstilling af bæredygtige brændstoffer. Fuldt udbygget vil det spare atmosfæren for 850.000 ton CO2 årligt.
Overblik: Her er regeringens klimaplan - ind til videre
Danmark skal have to energiøer, så vi kan eksportere grøn strøm, lyder et af forslagene.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Eksperter advarer: Aldrende elektronik giver usikre våbensystemer
Det er svært at forudsige, hvordan kommercielt udviklet elektronik opfører sig efter mange års inaktivitet. Rapport udgivet efter tre års mørkelægning af USAs atomvåben.
Apple klar med to af verdens største vindmøller ved Esbjerg
Apple offentliggør i dag sin årlige rapport over sin grønne investeringsfond på 4,7 milliarder dollar. Via udstedelsen af grønne obligationer gør Apple det muligt at investere i energiprojekter over hele verden. Apple to kæmpe vindmøller står nu klar ved Esbjerg Blandt de vigtigste investeringer i 2020 var etableringen af et vindmølleprojekt ved Esbjerg, som leverer […]
Read More…
.
Grønt søslag forude: Energiøer og naturvenner ønsker sig samme dele af Nordsøen
Mens Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Fiskeriforening er blevet enige om, hvor der kan ligge uberørte områder på dansk hav, er de i direkte konflikt med planerne om vindmøller ved Nordsøens energiø.
Grønt modul-skib skal transportere både vådt og tørt
Opdelt i moduler, skal nyt fragtskib sejle på brint, sol og vind. Designet er udført, så hvert modul selv producerer energi til intern drift.
Havvind eller fugle? Havplan skaber ny tvivl om vindmøller ved Omø
Vindmølleparken Omø Syds fremtid er stadig uvis efter regeringens havplan både har udlagt området til havvind og til fuglebeskyttelse.
Havplan peger på beskyttet hav – men Danmark er stadig langt fra EU-mål
Mens en netop lanceret havplan udpeger store områder med naturbeskyttelse til søs, er der stadig langt til EU’s mål om ti pct. urørt hav.
Drone finder vej uden GPS
I projektet Inspectrone er det lykkedes ph.d.-studerende Rune Yding Brogaard at navigere droner og robotter udelukkende med sensorer og software. En del af forskningen foregår i samarbejde med Nasa og kan både bruges under inspektion og produktion af f.eks. vindmøllevinger.
Dråben slider vingen: Hyperlokale vejrdata skal modvirke vindmølle-erosion
Hvert år koster erosion af møllevinger vindindustrien flere milliarder kroner. Med hyperlokal vejrdata og to testmøller ud for Skotlands kyst forsøger forskere fra DTU at reducere problemet.