Staten vil bruge 150 millioner kroner på ny løsning til udbetaling af SU
Med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i front vil staten spendere op mod 150 millioner kroner på en ny it-løsning til udbetaling af SU til landets studerende.
Nyt forskningscenter på ITU skal øge lysten til at lære om it
Mange mennesker bliver skræmte bare ved tanken om at lære om it, fx et programmeringssprog. Men sådan behøver det faktisk ikke at være, lyder det fra ITU.
Superledning ved stuetemperatur
Sætter man hydrogen, kulstof og svovl under enormt tryk, vil materialet være superledende ved 15 °C.
Træhuse kan spare klimaet 800.000 ton CO2 om året
Det konventionelle betonbyggeri kan være på vej til at blive afløst af træ. Ifølge en ny forskningsrapport kan mere træ i byggeriet fremme bæredygtigheden i byggebranchen
PODCAST: Vand-, sol- og vindkraft skal gøre Grønland grøn
Med massive investeringer i alternative energiformer arbejder Grønland sig hen mod CO2-neutralitet. Skal energi til fremdrift af busser og lastbiler lagres i batterier eller som brint i tryktanke?
Danske forskere overraskede: Derfor kan nogle covid-19-ramte være symptomfrie
Forskere fra Aarhus Universitet forventede i forsøg en stærk respons fra immuncellerne uden på lungerne - men der skete ingenting.
Stor undersøgelse af skak-genier: Hjernen topper i 30'erne
Skak stiller nemlig store krav til især hjernens erfaring.
Siden 1960’ene har bilgiganter kendt til bilers effekt på klimaet: Sådan har de fordrejet forskningen
Ford og General Motors ignorerede egne forskeres resultater om bilers CO2-udledning.
Derfor er it-sikkerhed så svært på danske universiteter: »Man kan ikke bare låse forskerne fast«
Et levende forskningsmiljø og afhængigheden af internationalt samarbejde stiller særlige krav til it-sikkerheden på landets universiteter, mener informationssikkerhedschef på Københavns Universitet, Poul Halkjær Nielsen.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.
Stort databrud i Region Syd: Har lækket borgeres CPR-numre og sundhedsdata
Der er blevet konstateret brud på datasikkerheden på tre af Region Syddanmarks it-systemer som følge af regionens interne undersøgelse. Bruddet drejer sig blandt andet om 5802 filer med patienters navne og helbredsoplysninger og CPR-numre og navne på cirka 1700 skolebørn.