Fjernvarmens varmepumpe-kapacitet er næsten firdoblet i år
Store afgiftsfordele og udløb af energispareordningen har gjort 2020 til det travleste varmepumpe år i fjernvarmen med adskillige længder. Den samlede kapacitet er gået fra knap 100 MW til 374 MW, og udviklingen vil formentlig kun fortsætte.
Intet behov for målere: Kunstig intelligens giver viden om nettab i fjernvarmen
Med digital styring kan fjernvarmeselskaberne banke fremløbstemperaturen ned med op imod 10 grader og spare et trecifret millionbeløb. Ny kunstig intelligens overflødiggør endda at installere målere i nettet for at høste de digitale gevinster.
Klima-teknologi får egen pulje i ny finanslov
Ny aftale om økonomiske stimuli indeholder klima-tiltag for mere end 3 mia. kroner til blandt andet udfasning af oliefyr, geotermi og CO2 lagring og en ny pulje til helt konkret teknologi
Dansk projekt skal genanvende gamle fjernvarmerør og forhindre udslip af skadelige gasser
I Danmarks undergrund ligger der tusindvis af kilometer fjernvarmerør, som stadig indeholder klimaskadelige CFC-gasser, der kan slippe fri ved ophug. Nu vil et konsortium af virksomheder og Teknologisk Institut udvikle en løsning.
Sådan kan dine Instagram-likes opvarme dit brusebad
I Aalborg bruger man overskudsvarme fra computere til at levere varmt vand i hanerne.
Energiprofessor: Stil krav til datacentre om udnyttelse af overskudsvarmen
Google indvier i dag et datacenter til 4,5 mia. kroner tæt på Fredericia. Men det er ikke koblet på det lokale fjernvarmesystem. Energiprofessor opfordrer til bedre planlægning fremover.
Nu fjernes absurd bestemmelse om naturgas-tvang på blokcentraler
Ny bekendtgørelse fjerner aftage-pligten for naturgas i såkaldte blokvarmecentraler – og gør det dermed lovligt for varmekunderne at droppe de fossile brændsler og skifte til varmepumper eller fjernvarme.
Skorstensfejeres protest mod brændeovnsforbud afvist
Domstol har afvist skorstensfejere, der stævnede Lejre Kommune for at forbyde skorstene i lokalplaner. Afgørelsen er anket.
Tyskland investerer 5,2 mia. kroner i tre brint-projekter
Tre store forskningsprojekter skal bringe Tyskland helt i front når det gælder brint-teknologi. Den tyske forskningsminister kalder det for en nøgleteknologi og vil have endnu mere fart på udviklingen.
Forskere til forsyningsselskaber: Brug dansk restbiomasse i jeres kraftvarme-værker
En ny analyse af kulstofdynamik og CO2 udledning ved omstilling til biomasse på en række konkrete kraftvarme- og fjernvarmeværker viser store forskelle i, hvornår en omstilling reelt begynder at reducere CO2-udledningen.
Leder: 115 km gasledning kan blive strategisk misfoster
Det virker ret ligetil. En sukkerfabrik på Lolland er – hårdt presset af EU – nødt til at fyre med andet end kul og olie. Til det findes der to løsninger: Enten bygger samfundet en 115 kilo…
Ugens debat: Skrottes oliefyr efter et ‘betal forureneren-princip’?
Indsatsen for at udfase danskernes olie- og gasfyr bygger på et omvendt miljøprincip, fremførte seniorrådgiver og ph.d. Kåre Press-Kristensen fra Rådet for Grøn Omstilling på ing.dk i sidste uge. Den melding gav ham ikke mange opadvendte tommelfingre i debatten på ing.dk.
Nu begynder byggeriet: Fliskedel og varmepumpe skal udgøre fremtidens fjernvarme i Esbjerg
Det kulfyrede Esbjergværk bliver i 2023 erstattet af grønnere teknologier. Første fase af projektet omfatter blandt andet Danmarks største havvandsbaserede varmepumpe.
Nye gigantiske damvarmelagre skal gemme grøn strøm som fjernvarme
I Aalborg kan et nyt gigantisk damvarmelager være klar allerede ved udgangen af 2022. Det bliver det største af en ny generation af lagre, der er på vej i de store varmeområder, som i høj grad skal udnytte de stigende mængder fluktuerende VE-strøm til mere fjernvarme.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…