Covid-19 peger frem mod en ny tid for forskning og innovation
Forskere gav sig fuldhjertet i kast med løsninger på pandemien. Det satte systemet under pres, men viste også ny en tilgang, som fremover kan få betydning for forskning og innovation.
Leder: I mørklægningens fangarme
I sommer indtog Danmark igen førstepladsen som verdens bedste inden for offentlig digitalisering i FN’s årlige undersøgelse, E-Government Survey. Som Ingeniørens medier jævnligt fortæller o…
PODCAST: Hvilke muligheder vil 5G-nettet give os?
Hvad kommer det nye mobilnetværk til at betyde, og hvilke udfordringer kan stå i vejen for, at vi kan udnytte det på samme måde som i andre lande? Det kan du høre om i ugens podcast, hvor du også kan få en forklaring på, hvorfor fagfolk forudser, at vi bliver nødt til at rense vores drikkevand om fem-ti år.
Forsker advarer mod brint-satsning: Udslip kan forstærke klimaforandringer
Norsk forskningsprojekt med deltagelse af Equinor, Shell og Statkraft skal undersøge konsekvenserne af brintudslip til atmosfæren, hvor brinten vil virke som en indirekte drivhusgas.
Kontroversiel SSI-aftale: Facebook kan tjene penge på danske blodprøver
SSI har underskrevet en aftale, der kan gøre Facebook til medejer af blodprøvetest udviklet på baggrund af prøver fra danske gravide kvinder.
ITU forsker i bæredygtig software
Der er behov for at løse udfordringer med software, som resulterer i et stort nyt hardware-forbrug, der vil efterlade betydelige CO2-aftryk.
Tyskland investerer 5,2 mia. kroner i tre brint-projekter
Tre store forskningsprojekter skal bringe Tyskland helt i front når det gælder brint-teknologi. Den tyske forskningsminister kalder det for en nøgleteknologi og vil have endnu mere fart på udviklingen.
Nu kan robot-fisk synkronisere deres svømning
Det handler om overlevelse, når fisk svømmer sammen i stimer. Koordination bag fænomenet har imidlertid været svært at genskabe med teknologi, men nu er forskning på rette vej
Fortrolig rapport: Iran fremstiller udstyr til hovedingrediens i atombomber
Iran har meddelt FN’s Internationale Atomenergiagentur, at det mellemøstlige land har planer om at fremstille uranmetal, som ellers er forbudt i henhold til atomaftalen fra 2015, fordi uranmetal potentielt kan bruges til at fremstille atomvåben.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.